Jihlava plánuje budoucí využití areálu Modety

28.10.2017 10:37

Představitelé města, magistrátu a hosté z celé republiky jednali v budově továrny Modeta o budoucím možném využití areálu.

Jihlava plánuje budoucí využití areálu Modety
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od loňska patří městu, ještě několik let v něm bude pokračovat textilní výroba. Část prostor už je vyklizených, část využívá sousední zoologická zahrada.

Zástupci radnice na setkání zvažovali možnosti krátkodobého využití prostor pro kulturní nebo společenské akce, pro které je ale třeba vyřešit základní hygienické a bezpečnostní podmínky. Zásadní je ovšem dlouhodobé využití areálu po skončení výroby.

Inspiraci na celodenní jednání přineslo osm hostů z celé České republiky, kteří připravovali obdobné projekty, například využití budovy bývalé káznice v Brně, Sladovna v Písku, Pražské kreativní centrum nebo Depo 2015 v Plzni.

Výstupy z pracovního setkání a návrh další cesty vedoucí k smysluplnému využití strategické budovy u řeky Jihlávky blízko zoo a v dosahu centra města budou informování zastupitelé města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…