Jihlava se stala etapovým městem Mírového běhu

15.06.2023 7:05 | Tisková zpráva

Primátor Jihlavy Petr Ryška a děti z několika jihlavských základních škol se v úterý 13. června zapojili do Mírového běhu. Jde o nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 150 zemí světa.

Jihlava se stala etapovým městem Mírového běhu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Štafetového běhu, jehož posláním je vytvářet a šířit atmosféru přátelství, míru a porozumění, se 13. června 2023 zúčastnila asi stovka dětí z Jihlavy. Nejvíc bylo žáků ze základních škol Kollárova a Křížová. Běhu se aktivně zúčastnil i primátor Petr Ryška. „Rád jsem podpořil myšlenku, aby se Jihlava stala etapovým městem tohoto běhu. Běží se napříč republikou z Polska do Německa a Jihlava na mapu běhu určitě patří,“ vyjádřil se jihlavský primátor.

Pro malé účastníky byl připraven také doprovodný program určený zejména žákům ve věku od 8 do 12 let. Malí běžci si mohli vyzkoušet běh s hořící pochodní, kterou po celé trase nese mezinárodní tým běžců. Jejich bezpečnost při běhu jihlavskými ulicemi zajišťovali strážníci městské policie na elektrokolech.

Mírový běh v České republice probíhá od 8. do 20. června 2023. Je organizován sportovci a dobrovolníky z občanského sdružení Peace Run. Při zajišťování běhu i doprovodných akcí spolupracují se zástupci měst a obcí, školami a různými místními organizacemi. Podrobnosti jsou uvedeny na webových stránkách ZDE.

Do Jihlavy přiběhla štafeta Mírového běhu z Poličky ve východních Čechách a z Vysočiny míří na jih Čech do Nové Bystřice a Českých Budějovic.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…