Jihlavská radnice nechá opravit kapli na hřbitově

24.06.2017 20:35

Kaple je zapsaná jako nemovitá kulturní památka.

Jihlavská radnice nechá opravit kapli na hřbitově
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavská radnice nechá opravit kapli Nanebevstoupení Páně v areálu ústředního hřbitova. „Jsem rád, že se oprava provede, přispěje k důstojnosti smutečních obřadů i k celkové kultuře prostředí ústředního hřbitova,“ vyjádřil se náměstek primátora po oblast správy městských realit Radek Popelka.

Rekonstrukce bude spočívat v celkové opravě fasády, očištění a ošetření kamenných prvků proti povětrnostním vlivům, opravě soklu, menších opravách střechy, přeložení hromosvodu a výměně elektroskříně. „Bude nutné udělat i lokální opravy vnitřních omítek a vnitřního točitého schodiště. Nově umístíme na venkovní fasádu informační tabuli,“ popsal náměstek Radek Popelka.

Nejnižší cenu ve výběrovém řízení nabídla firma Vlastimil Zelený z Brtnice, která opravu provede za 2.293.967 korun. Termín dokončení je druhá polovina října tohoto roku. Opravy neomezí a naruší provoz kaple.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…