Jindřichův Hradec: Na Vajgaře je opět otevřena prodejna Merkur

30.08.2018 20:38

Obyvatelé našeho města, převážně ti ze sídliště Vajgar, ale také projíždějící zákazníci mohou opět nakupovat v prodejně Merkur. Ta se pro ně kompletně zrekonstruovaná otevřela po dvou měsících.

Jindřichův Hradec: Na Vajgaře je opět otevřena prodejna Merkur
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

V letošním roce, konkrétně v červenci a srpnu, došlo k přestavbě stávající prodejny Merkur, která sloužila 40 let v nezměněné podobě. „V prodejně se během čtyřiceti let prováděly pouze drobné úpravy. Nyní jsme kompletně vyměnili podlahy, podhledy, elektroinstalaci, veškerý nábytek, jak chladící, tak regály, pokladní boxy, zábradlí atd. Kromě regálu s pečivem je v prodejně vše nové. Přestavba stála celkem 6,5 milionů korun a věříme tomu, že bude dalších minimálně čtyřicet let sloužit místním zákazníkům, ale i těm, co jen projíždějí,“ řekl předseda spotřebního družstva Jednota Radim Klaška.

Merkur je za velkými nákupními prodejnami šestou největší prodejnou ve městě. Termín červenec až srpen byl zvolen z důvodu prázdnin, kdy lidé ze sídliště odjíždějí ven z města a školy jsou zavřené. „Rád bych poděkoval všem, co se na přestavbě podíleli a zvláště děkuji také zaměstnancům, kteří vše stačili připravit pro dnešní otevření,“ dodal předseda Klaška.

K prostoru prodejny má svůj vlastní vztah i starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka.

„Na Vajgaře jsem bydlel třicet let a chodil jsem do této prodejny také nakupovat, takže si dobře pamatuji, jak to zde vypadalo před přestavbou.  Jsem moc rád, že se na rekonstrukci podílely firmy z regionu. Chtěl bych poděkovat panu řediteli Klaškovi, představenstvu a všem zaměstnancům především za to, že neustále udržují ve svých prodejnách lidský přístup, ten, který je našim lidem blízký. Chtěl bych jim také poděkovat za to, že propagují a prodávají výrobky, které jsou vyprodukované v regionu nebo v České republice. Přeji všem zaměstnancům Jednoty, aby se jim v novém prostředí dobře pracovalo, a vedení spotřebního družstva samozřejmě přeji, aby šel obrat nahoru,“ dodal starosta Mrvka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…