Jindřichův Hradec: Pomoc pro Staryj Martyniv dorazila do cíle, starostka poslala děkovný dopis

14.03.2022 12:59 | Tisková zpráva

Víc než 900 kilometrů dlouhou cestu tam a zase zpátky absolvovali členové Jednotky SDH Jindřichův Hradec Luboš Beran a Vladimír Pavlík a zaměstnanci městského úřadu Pavel Kudrfalec a Karel Kotil, aby dopravili na polsko-ukrajinské hranice materiální pomoc pro spřátelenou ukrajinskou obec Staryj Martyniv.

Jindřichův Hradec: Pomoc pro Staryj Martyniv dorazila do cíle, starostka poslala děkovný dopis
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

I přes řadu komplikací se podařilo věci zabírající dvě velké dodávky předat starostce obce. Spacáky, balená voda, kojenecká výživa a další věci, které mezi sebou vybrali zaměstnanci úřadu, zastupitelé, nemocnice nebo místní gymnázium už slouží, kde mají.

Cestou zpět navíc hasiči vzali do Brna celkem pět ukrajinských žen a malou holčičku, které měly namířeno za příbuznými do Německa.

Děkujeme moc všem čtyřem pánům, kteří se na převozu sbírky podíleli a také všem, kteří přispěli. Je úžasné vědět, že pomoc je opravdu cílená, děkovný dopis starostky Starého Martinyva je toho důkazem.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Vážený pane starosto, milé město!

Vyjadřujeme Vám obrovská, bezmezná slova díků za poskytnutou humanitární pomoc našemu regionu. Velké díky patří klukům-řidičům, kteří dokázali dovézt zboží na hranice a dokázali rychle zorganizovat vykládku vozidel!

Děkuji vám všem za spací pytle, přikrývky, léky, za mýdlo a dětskou výživu. A hlavně děkuji za váš soucit k cizímu neštěstí – i když je naše vesnice od vás na míle vzdálená. Budeme stát za naší zemi až do vítězství a s podporou Evropy vyhrajeme!

Starostka Olga Khariv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

13:05 Hradec Králové: Město poskytne dotace nejen na rozvoj a údržbu sportovišť, ale i na vrcholový a výkonnostní sport

Hradec Králové podpoří schválenými dotacemi rozvoj, rekonstrukce, údržbu a opravy řady sportovišť a …