Jindřichův Hradec: Rada jednala o budoucnosti domu v Nežárecké ulici

15.05.2022 15:59 | Tisková zpráva

Dům čp. 62/IV, nacházející se v historické části města v lokalitě Nežárecké předměstí, koupilo město v roce 2019 od pana Vorlíčka zejména z důvodu hrozby využití objektu jako tzv. ubytovny pro nepřizpůsobivé.

Jindřichův Hradec: Rada jednala o budoucnosti domu v Nežárecké ulici
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Dům odkoupil pan Vorlíček od původních vlastníků v roce 2015 a začal ji přestavovat na 28 bytů s nízkým standardem. Objekt byl ve velmi špatném technickém stavu již v době odkoupení. Stavební úpravy na 28 bytových jednotek, realizované panem Vorlíčkem, byly prováděny v rozporu s vydaným stavebním povolením a bez projektové dokumentace

Město v minulém roce obdrželo dvě žádosti o odkup objektu, a to od společnosti STARKON, a. s., a společnosti Kmocháček, spol. s.r.o. „Rada města nesouhlasila s přijetím záměru prodat tuto nemovitost a požaduje zadání zpracování projektové dokumentace na bytový dům,“ řekl místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk.

Původním záměrem města byla renovace objektu a využití pro městské byty. S tímto záměrem počítal jak rozpočet města pro rok 2021, tak rozpočet města pro rok 2022, a to na zpracování projektové dokumentace. Zhotovení projektové dokumentace doposud nebylo zadáno s ohledem na došlé žádostí o koupi předmětných nemovitostí.

Doporučení rady bude ještě předloženo zastupitelstvu k rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.