Jindřichův Hradec: Starosta Michal Kozár navštívil partnerské město Zwettl

18.01.2023 21:11 | Tisková zpráva

V pátek 13. ledna 2022 se uskutečnilo v dolnorakouském Zwettlu, partnerském městě Jindřichova Hradce, slavnostní vítání nového roku. Tzv. Neujahrsempfang představuje tradiční kulturní počin v mnoha německy mluvících městech a menších obcích.

Jindřichův Hradec: Starosta Michal Kozár navštívil partnerské město Zwettl
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Akce slouží jako ideální příležitost k setkání aktivních obyvatel města nejrůznějších profesí a zájmů: příslušníků záchranných složek, pracovníků ve školství, podnikatelů, sportovců, členů kulturních, občanských i zájmových spolků a institucí a samozřejmě zástupců místní samosprávy, ale i představitelů spolkové země Dolní Rakousko.  Město Zwettl zve jménem starosty Franze Molda rovněž starosty partnerský měst. Jindřichohradecký starosta Michal Kozár se tak poprvé setkal se svým rakouským protějškem. Vedle oficiálního přivítání došlo i na neformální rozhovor, při kterém oba starostové diskutovali perspektivy budoucí náplně partnerství mezi Jindřichovým Hradcem a Zwettlem.

Vítání nového roku se ve Zwettlu koná každoročně v městském kulturním sále. Slavnostní celovečerní program stojí na třech stěžejních bodech: ocenění významných občanů města, prezentace uskutečněných projektů v roce uplynulém a představení klíčových záměrů pro aktuální rok. Průběh večera doplňují hudební vstupy místních muzikantů. Sál o kapacitě 400 míst byl zcela obsazený. Zájem o veřejné dění ve Zwettlu je ze strany občanů města enormní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.