Jindřichův Hradec: Zastupitelé schválili 250 000 Kč pro Ukrajinu

12.03.2022 11:38 | Tisková zpráva

Zastupitelé na svém mimořádném jednání schválili navrhovaný finanční dar pro Ukrajinu ve výši 250 000 Kč. Peníze město poskytne prostřednictvím Velvyslanectví Ukrajiny v Praze na jimi zřízený účet. Současně zastupitelstvo města schválilo ukončení partnerství mezi městy Jindřichův Hradec a Krasnoufimsk.

Jindřichův Hradec: Zastupitelé schválili 250 000 Kč pro Ukrajinu
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Krok města Jindřichův Hradec spočívající v poskytnutí finančního daru ve výši 250 000 Kč Ukrajině souvisí s vojenskou agresí Ruské federace vůči tomuto státu, která probíhá právě v těchto dnech. Nyní je již zřejmé, že ukrajinská vláda a lid oproti předpokladům statečně odolává mohutné vojenské invazi svého východního souseda, Ruské federaci. Stejně tak je zřejmé a čelní představitelé Ukrajiny to opakovaně prostřednictvím médií a sociálních sítí deklarují, že Ukrajina v tuto chvíli potřebuje zejména finanční a vojenskou pomoc. Ta je jim již nyní hojně poskytována většinou evropských států a států Severoatlantické aliance, České republiky nevyjímaje.

"Ukončení partnerské smlouvy s městem Krasnoufimsk chápeme jako výraz nevůle a neochoty udržovat vztahy s municipalitou, která je součástí útočícího státu bezprecedentně porušujícího mezinárodní právo," řekl starosta Jindřichova Hradce Jan Mlčák. Spolupráce s Krasnoufimskem byla oficiálně schválena usnesením Zastupitelstva města Jindřichův Hradec dne 25. 11. 2015. Nutno dodat, že o partnerství šlo pouze na papíře, reálně nebylo nikdy naplňováno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…