Kamion z Třebíče odjel do Zakarpatí

10.03.2022 15:47 | Tisková zpráva

Od čtvrtka 3. do soboty 5. března lidé v Třebíči přispívali do sbírky na pomoc Ukrajině.

Kamion z Třebíče odjel do Zakarpatí
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Město uspořádalo humanitární sbírku materiální pomoci přímo pro partnerské město Rachov (ukrajinsky Rachiv) v Zakarpatí, kde je zřízen utečenecký tábor pro lidi z napadených oblastí a pro raněné vojáky. Sbírka probíhala v Hrotovické ulici, v areálu společnosti ESKO-T.

„Za tři dny sbírky lidé naplnili 34 palet, z toho čtyři palety pro vojáky (obuv, ponožky, karimatky, spacáky, deky), pět palet trvanlivých potravin, dvě palety balené vody, jednu paletu obvazového materiálu, sedm palet textilu (deky, přikrývky, povlečení, ručníky), osm palet dětského, dámského a pánského oblečení, šest palet hygienických potřeb a jednu paletu kuchyňského jednorázového nádobí,“ uvedl starosta města Pavel Pacal.

V pondělí dopoledne byly palety naloženy do kamionu a celní správa kamion zkontrolovala a zabezpečila plombou. „Děkuji všem lidem, kteří se do pomoci pro Ukrajinu zapojují. Přispěním do sbírky, nabídkou ubytování uprchlým lidem, kteří přišli do Třebíče, nabídkou tlumočení, dobrovolnické pomoci a další,“ poděkoval Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Opravy na ústeckých školách pokračují

7:31 Ústí nad Labem: Opravy na ústeckých školách pokračují

V rámci modernizace a zvelebování ústeckých škol budou vyměněna okna a dveře na dvou základních škol…