Karlovy Vary: Příběhy našich sousedů pohledem studentů uslyšíte na slavnostní prezentaci

25.04.2022 16:43 | Tisková zpráva

Vzpomínky pamětníků z Karlovarska ožijí díky audio reportážím studentů středních škol. Poslechnout si je můžete ve čtvrtek 28. dubna 2022 od 15 hodin v aule Prvního českého gymnázia v Karlových Varech, kde se uskuteční první část slavnostní prezentace projektu Příběhy našich sousedů.

Karlovy Vary: Příběhy našich sousedů pohledem studentů uslyšíte na slavnostní prezentaci
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Dokumentaristický projekt, který již sedmým rokem v našem kraji pořádá společnost Post Bellum, z.ú., dává možnost žákům a studentům nahlédnout do moderních dějin prostřednictvím příběhů konkrétních osobností, a zároveň se i něco nového naučit z dokumentaristického řemesla.

V průběhu šesti měsíců žáci nejprve natáčeli vyprávění místních pamětníků a dohledávali dokumentární materiály k jejich příběhům. Ze shromážděných podkladů pak vytvořili vlastní rozhlasové reportáže a celou řadu dalších prací. Ty pak odborné i široké veřejnosti představí právě na závěrečné prezentaci v posledních dubnových dnech.

Projekt je v Karlovarském kraji nesoutěžní, nicméně v rámci slavnostní závěrečné prezentace posoudí odborná porota ve složení Danuše Kubová (ZŠ jazyků a PČG KV), Vojtěch Ripka (ÚSTR), Jan Nedvěd (Karlovarské muzeum) práci studentů i jejich vystoupení před publikem, a během společného setkání dostanou pak studenti zpětnou vazbu – co se povedlo, co třeba příště vylepšit.

Šest zajímavých příběhů pohledem studentů středních škol z Karlovarského kraje si můžete poslechnout na slavnostní prezentaci v aule Prvního českého gymnázia, která je přístupná i široké veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…