Karlovy Vary zahájily jarní úklid komunikací. V dubnu začne blokové čištění

13.03.2017 12:56

V prvních březnových dnech byl v Karlových Varech zahájen ruční a strojový úklid města po zimě. Na začátku dubna budou úklidové práce rozšířeny o účinnější blokové čištění, které bude s výjimkou festivalového týdne v červenci probíhat nepřetržitě do poloviny října.

Karlovy Vary zahájily jarní úklid komunikací. V dubnu začne blokové čištění
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Do ručního a strojového úklidu komunikací a veřejných prostranství je v současné době zapojeno na čtyřicet pracovníků, kteří odstraňují zbytky posypových materiálů, nečistoty, neshrabané listí a komunální odpad na komunikacích, chodnících a v zeleni. Postupně se také zaměří na čištění autobusových zastávek a přístřešků. Začátek úklidových prací umožnily příznivé povětrnostní podmínky. Část potřebné techniky ze zimní výbavy (sypače, radlice) již mohla být upravena na letní (zametací zařízení, kropicí vozy). Na jarním úklidu ve městě se podílí zejména společnost AVE CZ, odpadové hospodářství a příspěvková organizace města Správa lázeňských parků, která využívá i služeb pracovníků vykonávajících veřejně prospěšné práce.

Práce na očistě byly zahájeny v centru města a na dopravně nejvýznamnějších komunikacích. „Postupně zajistíme úklid celého města od Doubí po Bohatice, od Olšových Vrat po Počerny. Nemůžeme být ale v jeden okamžik na všech místech zároveň, proto prosíme obyvatele města o trpělivost,“ podotýká 1. náměstek primátora města Čestmír Bruštík. „Jsme připraveni reagovat na podněty, připomínky k úklidu nebo na upozornění na vznikající černé skládky a jiný nepořádek. K předání těchto informací může veřejnost využít rubriku Závady a nedostatky na webových stránkách magistrátu,“ dodává náměstek odpovědný za údržbu komunikací a veřejných prostranství ve městě.

Blokové čištění a noční mytí komunikací začne v pondělí 3. dubna a bude opět zaměřeno nejen na místní komunikace, ale také na parkoviště, parkovací zálivy, chodníky a další zpevněné plochy. Začátky denních blokových čištění jsou stanoveny na 8:00 hod., noční mytí komunikací v lázeňském území a obchodně správním centru bude začínat ve 20:00 hod. Na termín konání blokového čištění v jednotlivých lokalitách města s předstihem upozorní přenosné dopravní značení omezující zastavení a stání vozidel. Vozidla bránící provádění blokových čištění budou odtažena na parkoviště odtahové služby v Západní ulici.

Rozpis blokového čištění je ke stažení na webových stránkách magistrátu města www.mmkv.cz, harmonogram pro jednotlivé měsíce bude zveřejňován na stánkách Karlovarských radničních listů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…