Karviná: Město dokončilo revitalizaci náměstí Budovatelů

22.08.2012 12:45

Loni na podzim zahájilo město stavební práce v rámci projektu s názvem Revitalizace náměstí Budovatelů.

Karviná: Město dokončilo revitalizaci náměstí Budovatelů
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

V prostorách náměstí byly během necelého roku  provedeny úpravy vnitřního prostranství mezi zdejšími obchody, došlo k výstavbě nových,  lépe řešených chodníků, přibylo zeleně  a relaxačních ploch, včetně nových přístřešků prodejních míst. Součástí stavebních úprav bylo i rozšíření  parkoviště před ubytovnou Předvoj, včetně oprav asfaltových komunikací. Obnovy se dočkalo také veřejné osvětlení včetně pěších a cyklistických tras.

Stavba byla dokončena letos v létě. Celkové výdaje na projekt revitalizace dosahují zhruba 44,3 milionu korun, z toho dotace činí 36,5 milionu korun.

Kromě právě dokončené revitalizace náměstí Budovatelů plánuje město v příštích dvou letech provedení revitalizace dalších veřejných prostranství, a to na sídlištích Ráj a Hranice.

Projekt revitalizace náměstí Budovatelů vychází z  Integrovaného plánu rozvoje města Karviné. Dotace na něj bude poskytnuta z Integrovaného operačního programu, název prioritní osy Národní podpora územního rozvoje – Cíl Konvergence, oblast podpory Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karvina.cz

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…