Karviná: Odstraňování sněhu ze střechy patří k povinnostem vlastníka objektu

12.01.2019 21:10 | Zprávy

Hasiči vyjíždí pouze k případům, kde hrozí bezprostřední nebezpečí.

Karviná: Odstraňování sněhu ze střechy patří k povinnostem vlastníka objektu
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Vzhledem k aktuálním klimatickým podmínkám a očekávanému sněžení upozorňuje Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK) majitele domů na povinnost pravidelného shazování sněhových převisů a rampouchů ze střech. Tuto povinnost mají fyzické i právnické osoby. Již ve stavební dokumentaci je uvedeno a schváleno, kolik centimetrů prachového a těžkého sněhu může na konkrétní střeše maximálně ležet.

Hasiči budou opět vyjíždět pouze k případům, kde hrozí bezprostřední nebezpečí. V ostatních případech budou žadatele o pomoc odkazovat na firmy ze seznamu zveřejněného na webu HZS MSK (ZDE). Zájemce však upozorňujeme na skutečnost, že se jedná o komerční firmy nabízející své služby za úplatu.

Seznam na webu HZS MSK je otevřený a pro okres Karviná se do něj přihlásilo k dnešnímu dni 16 firem. Aktualizace údajů probíhá jednou týdně po celé zimní období.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…