Karviná: Senioři oslavili 25 let česko-polského přátelství

26.08.2017 7:29

Kluby seniorů z Karviné-Hranic a polských Gołkowic mají za sebou už 25 let úspěšné spolupráce.

Karviná: Senioři oslavili 25 let česko-polského přátelství
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

V květnu 1992 se seniorské kluby z Karviné-Hranic a polské obce Gołkowice rozhodly, že uzavřou spolupráci. "Měli jsme mezi členy karvinského klubu řadu přátel, a tak jsme se rozhodli, že naši spolupráci uděláme více oficiální," vysvětlil předseda gołkowického klubu Paweł Grzonka.

Kluby se pravidelně navštěvují a také společně nebo pro sebe navzájem připravují různé kulturní a sportovní akce. "Hned příští týden k nám polští kolegové přijedou na Netradiční sportovní hry, které se budou konat v úterý," prozradil bývalý předseda karvinského klubu Jaroslav Krótki, který před 25 lety stál u zrodu tohoto partnerství. "Také jsme například pro sebe navzájem připravovali cesty, my pro české kolegy po Polsku, oni pro nás po Česku. Čeští kolegové k nám pravidelně jezdí například na Den seniora, my k nim zase na různé zahradní slavnosti," okomentoval Grzonka.

Úspěšnou spolupráci kluby oslavily ve čtvrtek v restauraci Ovečka v Karviné-Ráji. Akce se zúčastnil také náměstek karvinského primátora Miroslav Hajdušík, senátor Radek Sušil a také představitelé obce Gołkowice. členové klubů, kteří se nejvíce zasloužili o úspěšnou spolupráci byli vyznamenáni pamětními medailemi.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

22:10 Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

Už jen necelý rok zbývá podle vedení společnosti ČEZ Teplárenská do ukončení výroby energií z uhlí v…