Karviná: Výměna košů v historickém jádru města

16.10.2018 6:32

Technické služby instalují osm desítek historizujících odpadových nádob.

Karviná: Výměna košů v historickém jádru města
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Technické služby Karviná začaly s výměnou nových kovových odpadkových košů v městské památkové zóně. Nové prvky městského mobiliáře můžete vidět v parku Boženy Němcové, následovat bude Masarykovo náměstí a přilehlé ulice.

Celkem by mělo být vyměněno do konce listopadu na osm desítek košů, vše v závislosti na vhodných klimatických podmínkách. Typ odpadových nádob i tmavě zelená barva našeho historizujícího mobiliáře jsou v souladu se stanoviskem památkového ústavu.

Mimo práce v památkové zóně města pokračují zaměstnanci technických služeb v instalaci odpadových nádob se sáčky na psí exkrementy. Nově je můžete využít v Rajecké remíze či ulici Borovského poblíž čp. 671 v Karviné-Ráji nebo v lesoparku Bažantnice naproti čp. 1117 v Karviné-Novém Městě. Pokud klimatické podmínky dovolí, budou v průběhu října a listopadu doinstalovány poslední čtyři nádoby z celkem téměř tří desítek nových košů tohoto typu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …