Karviná hledá nájemce nebytových prostor

11.03.2021 12:03

Tři historické domy na náměstí, jejichž oprava začala na podzim loňského roku, nabídnou kromě několika bytových jednotek i tři nebytové prostory pro podnikání.

Karviná hledá nájemce nebytových prostor
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

„V současné době vyhlašujeme výběrové řízení na nájemce nebytových prostor – náš záměr je již zveřejněn na úřední desce. Z podaných nabídek bude nájemce následně vybírat speciální komise, ve které zasednou zástupci magistrátu, ale také zastupitelů, včetně těch opozičních. Byl bych rád, abychom tak předešli jakýmkoliv spekulacím o netransparentním výběru,“ říká primátor Karviné Jan Wolf (ČSSD).

Vedoucí Odboru majetkového magistrátu Helena Bogoczová upřesňuje: „Žádost je možné doručit do 13. hodiny 25. března tohoto roku, a to buď na podatelnu v budově C nebo osobně přímo na Odbor majetkový Magistrátu města Karviné v budově B magistrátu.“

Město si od právě rekonstruovaných prostor slibuje oživení náměstí v historickém jádru města. Nájemce by měl svůj záměr uvést do života bezprostředně po dokončení rekonstrukce objektů, tj. na přelomu letošního a příštího roku. Vítány jsou především služby s celoročním provozem.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Jeden nebytový prostor se nachází v domě s číslem popisným 33 na rohu ulice Svatováclavské a Masarykova náměstí. „Jedná se o zajímavý rohový prostor o výměře zhruba 130 metrů čtverečních. Obsahuje samostatnou jednotku pro činnost, ať to bude obchod nebo bistro a potom zázemí, jako je sklad, kanceláře, šatny a toalety. Tento prostor má i wc pro imobilní veřejnost. Je připravován tak, aby měl kapacitu pro deset sedících osob,“ říká Helena Bogoczová.

Další dva nebytové prostory se nachází v domě s popisným číslem 35, jde o dům vedle stávající restaurace. Zájemci zde mohou podnikat na 160, resp. 48 metrech čtverečních. Tyto prostory mají své sociální zařízení, kancelář, malý sklad a nechybí bezbariérový přístup.

Přestože jde o domy v památkové zóně, připravuje Odbor majetkový Magistrátu města Karviné i technické záležitosti, které jsou typické pro současnou dobu. Jednoduše je po nich mezi nájemci poptávka. Patří sem například klimatizace, centrální zdroj tepla, všechny strukturované rozvody pro datové schránky či wifi. Počítá se také se zabezpečovacím systémem i zvonkovými tably pro zásobování v zadní části objektů.

Město chce už nyní s vybranými nájemci uzavřít budoucí nájemní smlouvu. „Potřebujeme s nimi již spolupracovat na konkrétních drobných úpravách, pokud by o ně měli zájem. Také chceme, abychom měli upřesněný termín, kdy se bude moci uzavřít konkrétní nájemní smlouva. Předpokládáme, že by to měl být prosinec–leden příštího roku,” uzavírá Helena Bogoczová.

Úřední deska a dispoziční řešení prostor ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…