Kladno: Rada odsouhlasila návrh rozpočtu pro rok 2023

05.03.2023 13:53 | Tisková zpráva

Rada města Kladna odsouhlasila návrh rozpočtu pro rok 2023 a 20. března ho předloží ke schválení zastupitelům. Návrh rozpočtu počítá s příjmy a výdaji ve výši 2,54 miliardy korun. Do jeho schválení zastupitelstvem je město Kladno v takzvaném rozpočtovém provizoriu, které vedení města umožnilo přesnější a efektivnější určení jednotlivých kapitol.

Kladno: Rada odsouhlasila návrh rozpočtu pro rok 2023
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„S kolegy jsme nad složením rozpočtu strávili hodně času a jedná se o tu nejsložitější skladbu, kterou jsme kdy dávali dohromady, a to kvůli neskutečným cenám energií a plynu. Přesto dopad energetické krize na Kladně zatím zvládáme a děláme vše, co je možné, aby to občané na službách poskytovaných městem co nejméně pocítili. Jakmile bude rozpočet města schválen i zastupitelstvem, představíme podrobněji jednotlivé investice,“ uvedl primátor Statutárního města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31661 lidí

Návrh rozpočtu počítá například s druhou etapou rekonstrukce pěší zóny za 100 milionů korun, v souvislosti se zahájením výstavby obchodního domu Globus v Kročehlavech také s rekonstrukcí navazující dopravní infrastruktury včetně rozšíření kruhového objezdu Americká – Unhošťská.

„Pro výstavbu obchodního centra zde bude třemi etapami od dubna do konce letních prázdnin znatelně upraven provoz a prosím proto řidiče o trpělivost a opatrnější jízdu. Vzhledem k nutným dopravním uzavírkám využijeme tento čas a prostor pro úpravu Americké ulice v podobném rázu, jako jsme vloni upravili ulici Jaroslava Kociána. Cesta k benzince OMV a STOP SHOP Kladno bude po dobu rekonstrukce Americké ulice průjezdná,“ upřesnil Milan Volf.

Obrovským projektem probíhajícím v našem městě je samozřejmě start modernizace trati Praha – Kladno, kterou realizuje Správa železnic a město s ní koordinuje postup a související zásahy do infrastruktury.

„Jedná se o tak velký projekt, že se budeme muset opět poprat s různými uzavírkami a vlakovými výlukami,“ upozornil primátor. Veškeré informace o probíhajících pracích souvisejících s modernizací trati a další podrobnosti budou veřejnosti k dispozici na novém informačním webu už v první polovině března a také na stránkách města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…