Klimkovice: Koupaliště s unikátní studniční vodou už je v provozu

03.07.2015 16:43

Velká nádrž na koupališti v Klimkovicích je v letošní letní sezoně poprvé vybavena speciální čističkou, aby voda určená ke koupání zůstala průzračná. Čističku zakoupilo město Klimkovice ze svého rozpočtu.

Klimkovice: Koupaliště s unikátní studniční vodou už je v provozu
Foto: klimky.eu
Popisek: Koupaliště se studniční vodou v Klimkovicích

„Chceme poskytnout našim občanům i návštěvníkům města komfort při odpočinku, proto jsme se rozhodli čističku pořídit. V minulosti vodu vždy po čase znečišťovaly řasy, nevypadala pak zrovna lákavě,“ vysvětlil starosta Klimkovic Zdeněk Husťák. Nákup čističky schválilo zastupitelstvo v únoru, namontovala se v červnu. Nádrž i s čističkou už je v provozu.

Klimkovické koupaliště je unikátní použitou vodou. Do nádrží se totiž čerpá z vydatného místního pramene, který ústní do studny, z níž se dříve zásoboval i lihovar. Jde o pitnou, mimořádně čistou vodu. V areálu jsou dvě nádrže. Pro dětskou nádrž zakoupil čističku už loni provozovatel areálu Petr Edler.

Oblíbenou atrakcí je skokanský můstek

„Koupaliště je otevřené už několik týdnů, hlavní nápor ale čekáme teď o víkendu, když teploty stoupají a navíc začaly prázdniny,“ řekl Petr Edler. Návštěvníci si zdarma mohou zapůjčit slunečníky, k dispozici jsou židle i stolky, hřiště na nohejbal a beach volejbal, ale také připojení na internet a samozřejmě občerstvení, zejména nealko a desítka pivo. „Dvanáctku nečepujeme, na tom slunci by to nemuselo dělat dobrotu,“ nechal se slyšet provozovatel. Oblíbenou atrakcí je zhruba 3 metry vysoký skokanský můstek.

Areál je otevřený denně od 9 do 18 hodin, při zájmu návštěvníků i déle. Vstupné je 50 korun, děti platí 30 korun a do šesti let mají vstup zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.