Klimkovice: Ohňostrojem zahájí město letní koupací sezonu

28.06.2019 11:47

V pondělí 1. července začne v Klimkovicích další koupací sezona. Sportovní areál se dvěma vodními nádržemi bude spravovat nový provozovatel, který si ho pronajal od města.

Klimkovice: Ohňostrojem zahájí město letní koupací sezonu
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Michalovi Ďurišovi z Trnávky, který provozuje také koupaliště v Proskovicích, bude s vedením klimkovického areálu pomáhat jeho syn Michal Ďuriš junior se svým kamarádem Martinem Řehákem. Na první den provozu připravují slavnostní otevření s bohatým občerstvením včetně grilovaných specialit a míchaných nápojů, atrakcemi pro děti jako skákací hrady, trampolíny a podobně, a dokonce s večerním ohňostrojem. Po celou letní sezonu bude koupaliště otevřeno denně od 9 do 17 hodin, hospůdka až do 22 hodin.   

Původní nájemce dal v zimě městu po pěti letech výpověď, nový provozovatel počítá s tím, že areál postupně zvelebí. Chce v něm pořádat sportovní akce, například volejbalové turnaje. "Rozhodl jsem se do toho jít, protože je to krásné místo. Navíc představitelům města na areálu  opravdu záleží a dělají maximum pro to, aby fungoval," prozradil Michal Ďuriš senior. Město chce do areálu investovat další prostředky. Po skončení letní sezony zahájí opravu menší nádrže, kterou využívají ke koupání hlavně děti. Zastupitelé na rekonstrukci nádrže v únoru schválili 4,5 milionu korun. V příštím roce chce město ještě nechat utěsnit velkou nádrž, potřebná částka se odhaduje na 2 miliony korun. Nádrže se zásobují vodou z vlastní studny.

"Před šesti lety město opravilo vodovodní řad, kterým se nádrže plní. Studna je vydatná, denně z ní lze čerpat až dvacet kubíků vody. Jak ukázaly testy vzorků, voda je kvalitní, pitná," uvedl starosta města Jaroslav Varga. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…