Klimkovice: Tunel bude uzavřen již dnes večer

20.09.2018 16:01

město Klimkovice dnes dopoledne obdrželo rozhodnutí Ministerstva dopravy ČR, že povoluje uzavírku Klimkovického tunelu v termínu od 21.20 dne 20. září 2018 do 5.30 dne 21. září 2018. Ministerstvo dopravy ale zároveň stanovuje podmínky, za kterých může ŘSD tunel uzavřít.

Klimkovice: Tunel bude uzavřen již dnes večer
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

V dopise MD se mimo jiné píše:

3. Organizace uzavírky bude projednána s dálničním oddělením Policie ČR v Ostravě (s přihlédnutím k případným nehodám či jiným omezením v předmětném úseku).

4. V souladu s § 24 odst. 7 zákona o pozemních komunikacích požádá žadatel Policii ČR o asistenci na objízdné trase (křižovatce silnice II/647 se silnicí II/478 v obci Klimkovice).

Protože MD pravděpodobně omylem uvedlo jinou křižovatku, než tu, které se týkají dopravní komplikace související s uzávěrkou tunelu, pokoušel se starosta města Zdeněk Husťák během dopoledne sjednat nápravu. Při té příležitosti se dověděl, že dopravní policie vůbec nemá informace o uzávěře tunelu, a nemá tudíž zajištěny volné hlídky.

Starosta zajistil přítomnost městského strážníka

Starosta Klimkovic Zdeněk Husťák: "Potěšilo nás, že za celou dobu fungování Klimkovického tunelu jsme letos poprvé obdrželi informaci o plánovaném uzavření tunelu dříve, než ve chvíli, kdy kolabuje doprava ve městě, kam se v té době stahuje veškerý provoz z dálnice D1. Za naprostou aroganci pracovníků Ředitelství silnic a dálnic ovšem považuji, že nerespektovali rozhodnutí ministerstva dopravy a o uzavření tunelu vůbec neinformovali dopravní policii, natož aby dohodli její asistenci. Zajistil jsem proto přítomnost našeho městského strážníka, který bude pomáhat s koordinací dopravy v centru města, ale jde o nouzové řešení. Strážníci totiž ani nedisponují potřebných vybavením, například svítícími terči."

Každoroční uzávěra bude, podle informací, které má město k dispozici, sloužit také k otestování elektronického značení zakazujícího sjezd kamionů z dálnice D1 do města. O jeho vybudování město usiluje už déle než deset let. Testování by se mělo provádět od 4:00 do 5:00 hodin. "Doufáme, že test značení dopadne dobře, elektronické značky se konečně zprovozní a omezí průjezd kamionů centrem města," doplnil starosta Husťák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…