Klimkovice: Tunel bude uzavřen již dnes večer

20.09.2018 16:01

město Klimkovice dnes dopoledne obdrželo rozhodnutí Ministerstva dopravy ČR, že povoluje uzavírku Klimkovického tunelu v termínu od 21.20 dne 20. září 2018 do 5.30 dne 21. září 2018. Ministerstvo dopravy ale zároveň stanovuje podmínky, za kterých může ŘSD tunel uzavřít.

Klimkovice: Tunel bude uzavřen již dnes večer
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

V dopise MD se mimo jiné píše:

3. Organizace uzavírky bude projednána s dálničním oddělením Policie ČR v Ostravě (s přihlédnutím k případným nehodám či jiným omezením v předmětném úseku).

4. V souladu s § 24 odst. 7 zákona o pozemních komunikacích požádá žadatel Policii ČR o asistenci na objízdné trase (křižovatce silnice II/647 se silnicí II/478 v obci Klimkovice).

Protože MD pravděpodobně omylem uvedlo jinou křižovatku, než tu, které se týkají dopravní komplikace související s uzávěrkou tunelu, pokoušel se starosta města Zdeněk Husťák během dopoledne sjednat nápravu. Při té příležitosti se dověděl, že dopravní policie vůbec nemá informace o uzávěře tunelu, a nemá tudíž zajištěny volné hlídky.

Starosta zajistil přítomnost městského strážníka

Starosta Klimkovic Zdeněk Husťák: "Potěšilo nás, že za celou dobu fungování Klimkovického tunelu jsme letos poprvé obdrželi informaci o plánovaném uzavření tunelu dříve, než ve chvíli, kdy kolabuje doprava ve městě, kam se v té době stahuje veškerý provoz z dálnice D1. Za naprostou aroganci pracovníků Ředitelství silnic a dálnic ovšem považuji, že nerespektovali rozhodnutí ministerstva dopravy a o uzavření tunelu vůbec neinformovali dopravní policii, natož aby dohodli její asistenci. Zajistil jsem proto přítomnost našeho městského strážníka, který bude pomáhat s koordinací dopravy v centru města, ale jde o nouzové řešení. Strážníci totiž ani nedisponují potřebných vybavením, například svítícími terči."

Každoroční uzávěra bude, podle informací, které má město k dispozici, sloužit také k otestování elektronického značení zakazujícího sjezd kamionů z dálnice D1 do města. O jeho vybudování město usiluje už déle než deset let. Testování by se mělo provádět od 4:00 do 5:00 hodin. "Doufáme, že test značení dopadne dobře, elektronické značky se konečně zprovozní a omezí průjezd kamionů centrem města," doplnil starosta Husťák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…