Kopřivnice: Aplikace na hlášení závad již v provozu

08.05.2019 15:55

Kopřivnická radnice spustila aplikaci, pomocí které budou moci lidé jednoduše nahlásit závady či poruchy na městském mobiliáři. Město si od nové služby slibuje lepší informovanost o stavu svého mobiliáře a také zrychlení oprav.

Kopřivnice: Aplikace na hlášení závad již v provozu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Od středy 1. května 2019 mohou lidé v Kopřivnici využít službu, která umožní jednoduše nahlásit špatný stav komunikace, chodníku, zničené informační tabule, dopravní značky, nesvítící lampu veřejného osvětlení, černou skládku a mnoho dalšího, souvisejícího s poničeným městským mobiliářem. „Všechny zmíněné záležitosti bude možné oznamovat prostřednictví aplikace Hlášení závad. Ta bude dostupná jednak na webových stránkách města, tedy pomocí počítače a jednak z mobilního telefonu připojeného na internet,“ uvedl správce GIS kopřivnické radnice Jiří Tomášek.

Aplikace bude fungovat tak, že lidé pomocí formuláře určí místo problému, vyberou kategorii závady, případně přidají stručný popis a fotografii. „Dnes lze pomocí chytrého telefonu jednoduše lokalizovat polohu i přímo vyfotit problém, takže půjde o opravdu jednoduché kroky,“ sdělil Jiří Tomášek s tím, že na stránce budou moci lidé vidět jak již nahlášené závady, tak zadat zcela novou.

Každý oznamovatel závady bude do aplikace uvádět svou e-mailovou adresu, na kterou po odeslání obdrží zprávu, že hlášení o závadě bylo přijato a dále dostane zprávu o průběhu řešení podnětu. „Podle uvedené kategorie ve formuláři dostane zprávu příslušný odbor radnice a začne se řešením zabývat,“ dodal Jiří Tomášek s tím, že osoba, která závadu nahlásila, nakonec obdrží e-mail, že závada byla opravena. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…