Krnov: Diváky v kině Mír 70 čeká lepší zvuk i zázemí

26.01.2021 15:03

Lešení v hledišti, kilometry kabelů a vyklizená promítací kabina. I takový byl loňský rok v krnovském kině Mír 70.

Krnov: Diváky v kině Mír 70 čeká lepší zvuk i zázemí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice města Krnov

Od podzimu je sice z epidemických důvodů uzavřeno, panoval v něm však čilý stavební ruch. A brzy se řemeslníci do budovy vrátí. Až skončí, návštěvníky čeká vyšší divácký komfort i lepší zázemí, samozřejmě pokud to dovolí vládní opatření.

Anketa

Přímo na covid v Česku zemřela zhruba 1/3 lidí, kteří jsou uváděni jako oběti, uvedl ministr Blatný. Měl to říkat?

93%
7%
hlasovalo: 7384 lidí

Kdyby kino promítalo už nyní, diváci by si mohli vychutnat nový prostorový zvukový systém ATMOS, který zážitek ze sledování filmů obohacuje o třetí rozměr. „Oproti novým kinosálům se u nás musela dodavatelská firma vypořádat s několika specifiky. Ta se týkala nejen práce v památkově chráněném objektu, ale i našeho hlavního požadavku na zapojení nového zvukového systému při zachování provozu technologie projekce 70mm filmů,“ vysvětluje vedoucí kina Pavel Tomešek s tím, že systém za sebou má úspěšnou certifikaci.

Celkem inovace stála téměř 4 miliony korun bez DPH, které byly hrazeny z rozpočtu města.

Instalace probíhala od září do října a v jejím rámci došlo také k částečné rekonstrukci sálu a projekční kabiny. Vyměněny byly stávající akustické panely a technici umístili přes padesát nových reproduktorů za plátno, na stěny i do stropu. „Samostatné zvukové kanály pro každý reproduktor umožní divákovi zažít pocit plně plastického zvuku, který doslova přelétává kolem něj. Tímto systémem je u nás dosud vybaveno jen dvacet kin, v kraji jsme druzí po ostravském CineStaru,“ dodává Pavel Tomešek.

Dalším vylepšením, které se týká zázemí kina, je rekonstrukce toalet, jež nevyhovují dnešním standardům. „Přístavba se sociálním zázemím vznikla počátkem 90. let. Po povodních v roce 1997 si navíc tato část budovy „sedla“ a od té doby musíme řešit komplikace s přívodem vody a odvodem odpadu,“ popisuje Pavel Tomešek. Pokud vše půjde podle plánu, nové sociální zázemí bude hotové v létě. „Původně mělo dojít k opravám o letních prázdninách, vzhledem k epidemické situaci a uzavření kina jsme však k rekonstrukci přistoupili už nyní. V současnosti běží výběrové řízení na zhotovitele, od března do května počítáme s realizací,“ říká referent odboru investic Karel Klímek.

Projekt zahrnuje novou dispozici prostor, vyzděny budou příčky a instalovány sádrokartonové podhledy. Dojde také k výměně dlažby a obkladů, stejně jako dveří a oken, chybět nebudou nové rozvody vytápění, vody, vzduchotechniky či elektroinstalace.

Toaletami však opravy budovy, ve které kromě kina sídlí také Městské informační a kulturní středisko (MIKS), nekončí. „Protože je stávající stav střešní krytiny v havarijním stavu, bude v blízké době zpracována projektová dokumentace na její výměnu. Ta je již hotová v případě výměny oken v objektu kina i MIKS. O termínu realizace zatím nebylo rozhodnuto,“ uzavírá vedoucí oddělení investic Jan Šrubař.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…