Krnov: Město představí občanům úpravy vnitrobloku

12.02.2020 16:59

Hostinec Na Špici v Hlubčické ulici bude ve čtvrtek 20. února místem, kde v 17.00 hodin městský architekt Lubomír Dehner a zástupce projekční kanceláře VIAT Petr Guňka představí občanům projekt úpravy vnitrobloku ohraničeného domy na adresách Hlubčická 109 až 139.

Krnov: Město představí občanům úpravy vnitrobloku
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Jde již o třetí veřejné projednání projektu, který začal vznikat v roce 2017. Poprvé měli možnost občané připomínkovat studii proveditelnosti v únoru před dvěma lety. Jejich relevantní požadavky byly zpracovány do architektonického návrhu, který byl předložen veřejnosti v červnu loňského roku. „V místě budoucích úprav byly instalovány informační panely s vizualizacemi projektu a obyvatelé měli možnost se k návrhu studie revitalizace vnitrobloku vyjádřit v rámci dotazníkového šetření. Z došlých připomínek bylo patrné, že návrh neodpovídá jejich představám,“ uvedla Kristýna Kutálková z odboru strategického rozvoje.

Nejvíce námitek přišlo k nedostatku parkovacích míst, řada respondentů nesouhlasila s vybudováním cesty a parkoviště ze západní strany vnitrobloku nebo se zrušením sušáků na prádlo. Lidé upozorňovali také na nevhodné řešení předzahrádek a výhrady měli i k náplni odpočinkové zóny. „Projekt byl proto upraven a zjednodušen. Došlo například ke zrušení jak navrhované komunikace u zahrádek, tak posezení s grilováním, naopak počet parkovacích míst se zvýšil. Přepracovaný projekt nyní městský architekt a projektant představí, porovnají ho s původním a společně s občany se budou snažit najít kompromis a konečný výsledek,“ řekla Kristýna Kutálková.

Veškeré informace k projektu, včetně posledního návrhu, který má podobu koordinačního situačního výkresu, najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…