Krnov: Odborníci na městskou zeleň se zaměří na památné stromy

20.06.2017 10:05

Památné stromy a významné dřeviny v katastrech obcí. To je téma odborného semináře, který pro své kolegy pořádají v úterý 20. června odbory životního prostředí měst Krnova a Bruntálu ve spolupráci s Městským informačním a kulturním střediskem Krnov.

Krnov: Odborníci na městskou zeleň se zaměří na památné stromy
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Přednášet budou odbornice na problematiku památných stromů Eva Mračanská z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR a Marie Hrušková, spisovatelka, scénáristka a etnografka, autorka knih a rozhlasových i televizních pořadů o památných stromech.

„Stalo se už tradicí, že do Krnova jednou ročně zveme kolegy z celého Moravskoslezského kraje, abychom společně probrali palčivá témata, s nimiž se při své práci setkáváme. V minulosti jsme se zaměřili například na ochranu dřevin rostoucích mimo les nebo vliv hmyzu a hub na provozní bezpečnost městské zeleně. Nyní se chceme otevřít problematiku památných stromů, vyhlašování, ošetřování a péče o významné krajinné dominanty a využití památných a významných stromů při osvětových aktivitách. Účastníci také získají aktuální informace a výklady dozorových orgánů,“ uvedl Dušan Martiník z odboru životního prostředí Městského úřadu v Krnově. Seminář se koná ve Flemmichově vile, záštitu nad ním převzal místostarosta Krnova Michal Brunclík.

Součástí celodenního semináře bude i zahájení výstavy Nejmohutnější památné stromy ČR, umístěné v zahradě Flemmichovy vily. Putovní výstava velkoformátových fotografií Pavla Hössla a kreseb Jaroslava Turka představuje třicet nejmohutnějších památných stromů naší republiky, které většinou patří i k nejstarším. Výstava pod širým nebem bude k vidění do konce července. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …