Krnov: Projekt vnitrobloku bude připomínkovat veřejnost

20.01.2019 12:47

Chybějící veřejné osvětlení. Ponechání sušáků na prádlo. Požadavek na více parkovacích míst, instalaci podzemních kontejnerů na odpad nebo změnu umístění dětských hřišť.

Krnov: Projekt vnitrobloku bude připomínkovat veřejnost
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Řešení příjezdu vozidel integrovaného záchranného systému i stěhovacích vozů. To jsou jen některé připomínky občanů, s nimiž se musel vypořádat projektant, který v současné době zpracovává projekt veřejného prostranství vnitrobloků mezi domy v Albrechtické ulici 94a až 100e a v ulici I. P. Pavlova 1, 3, 5 a 7.

„Jde o plochu od „věžáku“ po dům na adrese Albrechtická 100 d/e, která je z jedné strany ohraničena areálem nemocnice a z druhé komunikací první třídy. Zdejší obyvatelé měli na podzim roku 2017 možnost připomínkovat architektonickou studii na veřejném projednání. Jejich poznatky jsme předali projektantovi, který se snažil opodstatněné připomínky zapracovat do projektové dokumentace pro územní a stavební řízení,“ uvádí vedoucí odboru veřejných zakázek Klára Hazuchová.  

Jak s informacemi od občanů projektant naložil, mohou posoudit zdejší obyvatelé ve čtvrtek 31. ledna v 17.00 hodin, kdy se uskuteční druhé veřejné projednání za přítomnosti projektanta, pracovníků odboru veřejných zakázek i zástupců vedení města. „Tentokrát se bude konat přímo v lokalitě budoucích úprav, aby lidé nemuseli vážit cestu až do koncertní síně, kde projednání bylo minule. Na ploše mezi domy Albrechtická 96/96a a 100b/c bude postaven velký stan. Věříme, že tímto způsobem, i přes chladné lednové klima, se přijde na rozpracovaný projekt podívat více lidí, kteří opět budou mít možnost ho připomínkovat,“ říká Kristýna Kutálková z odboru strategického rozvoje a dodává, že v případě velmi nepříznivého počasí bude pro jednání zajištěn náhradní prostor v základní škole na Janáčkově náměstí. 

Koordinační situační výkres celé lokality si zájemci mohou prohlédnout už nyní na webových stránkách města www.krnov.cz v odkazu Rozvoj města a územní plán – Projekty města – Projekty v realizaci. „Projektant navrhuje vybudovat více než 40 nových parkovacích míst, umístit stojany na kola mimo chodníky nebo vytvořit obratiště vozidel na konci slepé komunikace vedoucí k bytovému domu Albrechtická 100 d/e. Plán zahrnuje také vybudování dvou dětských hřišť, která se liší vybavením. Jedno je určeno pro děti do šesti let, druhé pro starší, od šesti do dvanácti let. Je pamatováno také na nové veřejné osvětlení, pojezdové chodníky, které zabezpečí příjezd vozidel integrovaného záchranného systému, nebo na sušáky na prádlo. Projektant prověřoval také možnost vybudování podzemních kontejnerů, ty ale nejsou v lokalitě řešitelné z důvodu velkého množství sítí v celém území,“ popisuje Klára Hazuchová. 

Připomínkovat projektovou dokumentaci budou mít možnost i lidé, kteří se veřejného projednání 31. ledna nezúčastní. Připomínky bude do 15. února přijímat Kristýna Kutálková z odboru strategického rozvoje, e-mail: kkutalkova@mukrnov.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…