Krnov: Zahrada nabídne aktivitní odpočinek i záplavu barev

27.11.2020 6:32

Po dvou měsících skončily úpravy v zahradě u domova pro seniory v Rooseveltově ulici. Senioři se tak mohou těšit na jaro, které přinese teplejší počasí. Tehdy budou mít možnost naplno otestovat vybudovanou odpočinkovou zónu a také rozkvetou nově založené květinové záhony.

Krnov: Zahrada nabídne aktivitní odpočinek i záplavu barev
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Odpočinkovou zónu, která se nachází naproti domova, v sousedství domu s pečovatelskou službou, tvoří dvě zastřešené pergoly s pevně zabudovanými lavicemi, stanoviště s cvičebními stroji – rotopedem a strojem na posilování rukou, zahradní kuželky nebo lavičky s vyvýšenou konstrukcí, z kterých se bude seniorům lépe vstávat. „Pro pohodlnější přístup do odpočinkové zóny byly původní chodníky v některých místech předlážděny, jinde byly vybudovány zcela nové. Na chodníky byla použita betonová dlažba, kolem cvičebních stanovišť je mlatová plocha,“ uvedl Karel Klímek z odboru veřejných zakázek.

Součástí revitalizace byly také sadové úpravy, které zahrnovaly založení záhonů cibulovin a trvalek, výsadbu stromů a keřů a odstranění nevhodných dřevin. „Byl také proveden prořez stromů, dosadba 150 keřů a pěti vzrostlých alejových javorů. Na jedné z dosud travnatých ploch pak byl založen záhon trvalek, které budou průběžně kvést po celé vegetační období,“ doplnila Petra Mužíková z odboru životního prostředí.

Úpravy za téměř milion korun realizovalo město v rámci participativního rozpočtu, v němž letos zvítězil projekt „Barevná zahrada v domově pro seniory“, který předložila paní Dagmar Remešová. Stavbu podle projektu opavského architekta Petra Košárka provedla firma Grispa.

Do letošního participativního rozpočtu město vložilo jeden milion korun. Bojovalo o něj celkem pět projektů, které podali obyvatelé Krnova. O vítězi rozhodlo veřejné hlasování. Kromě zahrady u domova pro seniory se o přízeň ucházel bikepark, workoutové hřiště pod Ježníkem, sportovní hřiště ve stejné lokalitě a doplnění veřejného osvětlení u dětského hřiště a spojovacího chodníku podél ulice Budovatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…