Kroměříž: Město chystá rozšíření parkovacích míst ve Zborovské a Francouzské ulici

15.05.2023 16:21 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice plánuje vybudování nových parkovacích míst v ulicích Zborovská a Francouzská. Celkem by v lokalitách měly přibýt více než čtyři desítky stání.

Kroměříž: Město chystá rozšíření parkovacích míst ve Zborovské a Francouzské ulici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Parkování je problém takřka v každé lokalitě, proto mu vedení města věnuje odpovídající pozornost. Obyvatelé obou zmíněných ulic by nová parkovací místa měli začít využívat do konce letošního roku,“ poznamenal starosta Tomáš Opatrný.

Akce ve Zborovské ulici zahrnuje vybudování nové přístupové komunikace, která se napojí z ulice Skopalíkova na Zborovskou u bytových domů. „Od odbočení ke garážím bude tato komunikace vedena jako jednosměrná směrem k bytovým domům. V její levé části budou umístěna šikmá parkovací stání. Ke konci úseku je pak začleněno další místo pro možné parkování obyvatel v dané lokalitě, a to naproti garážím,“ popsal vedoucí odboru investic Libor Pecháček s tím, že celkem by mělo jít zhruba o tři desítky míst. Předpokládané náklady na akci činí zhruba devět milionů korun bez DPH.

Ve Francouzské ulici město chystá zrušení části stávajícího levostranného chodníku a stavbu nových stání. „Jedná se o část ulice od křižovatky u kotelny po křižovatku s ulicí Albertova. Část levostranného chodníku od křižovatky u kotelny v délce cca 17 metrů bude opravena a ukončen bude bezbariérovým vstupem do vozovky. Dále bude vybudován nový chodník od vnitroblokového hřiště a předlážděna bude plocha chodníku v křižovatce s ulicí Albertova,“ dodal Pecháček s tím, že počet parkovacích míst by měl být vyšší téměř o dvě desítky. Předpokládané náklady činí asi 2,6 milionu korun bez DPH.

Kroměřížská radnice chystá v letošním roce investice do zvelebení chodníků, komunikací a parkovišť v celkové výši téměř 50 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …