Kroměříž: Město vymění vzduchotechniku v Základní škole Oskol

11.03.2019 15:53

Kroměřížská radnice instaluje novou vzduchotechniku v prostorách kuchyně a jídelny Základní školy Oskol. Radní rozhodli, že se o to postará pražská společnost PROFI KLIMA. Náklady dosáhnou zhruba 2,1 milionu korun.

Kroměříž: Město vymění vzduchotechniku v Základní škole Oskol
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Nová technologie bude šetrnější k životnímu prostředí a město díky ní také ušetří peníze za vytápění školy,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Práce jsou plánovány na letní prázdniny, zhotovitel má podle smlouvy 45 kalendářních dnů. Stavební úpravy se týkají pavilonů E a D. „Instalován bude systém nuceného větrání s rekuperací, neboli zpětným získáváním odpadního tepla pro prostory kuchyně a jídelny,“ popsala vedoucí radničního odboru rozvoje Soňa Mertová.

Základní škola Oskol slaví v tomto školním roce 40 let od svého otevření. Momentálně ji navštěvuje téměř 600 dětí. Na prvním stupni má 17 tříd a na druhém stupni je tříd 12. Škola má 70 zaměstnanců, z nichž je pět desítek pedagogů.

ZŠ Oskol působí ve čtyři desítky let starém areálu, který je ale opravený a moderně vybavený, a to včetně odborných učeben chemie, fyziky, cizích jazyků, výtvarné a hudební výchovy i dílen kovo a dřevo. Škola má i venkovní moderní sportovní areál a mobilní dopravní hřiště. Letos by se navíc ZŠ Oskol měla stát bezbariérovou, a to díky projektu „Škola pro všechny, věda hrou“, jehož cílem je modernizace některých základních škol v Kroměříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…