Kroměříž: Radnice pořádá fórum, na kterém zazní deset priorit města

27.05.2022 6:27 | Tisková zpráva

Obyvatelé Kroměříže mohou v úterý 14. června diskutovat s představiteli radnice o současných problémech i o budoucím směřování města. Fórum Zdravého města Kroměříž se uskuteční od 16:00 v Klubu Starý pivovar. „Po dvouleté odmlce způsobené koronavirem opět můžeme pozvat občany na veřejnou diskusi o rozvoji města, plánech a projektech i o největších problémech Kroměříže. Váš názor nás zajímá,“ pozval Kroměřížany místostarosta Vratislav Krejčíř.

Kroměříž: Radnice pořádá fórum, na kterém zazní deset priorit města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V úvodu představitelé města připomenou stav problémů, které vzešly z posledního veřejného projednání, které se konalo v roce 2019. „Následně budeme definovat nové priority, které občané vnímají jako nejdůležitější,“ uvedla Michaela Jiříková, koordinátorka projektu Zdravé město Kroměříž, místní Agenda 21. Diskutovat se budou priority v oblastech rozvoj města, doprava, sport, kultura, životní prostředí, vzdělávání a výchova a sociální oblast.

V roce 2019 lidé označili za potřebná opatření pro zadržování vody v krajině, vybudování sportovně-rekreační zóny v lokalitě Bágrák, řešení likvidace odpadů po roce 2025, řešení křižovatky ulic Havlíčkova – Albertova, zajištění veřejného přehledu investic města, vybudování cyklostezky ve městě mimo hlavní komunikace, zajištění pravidelného setkání s podnikateli, zřízení obecního hostince, zřízení nového turistického portálu, zajištění časového omezení hlasitých hudebních produkcí – kulturních akcí, zřízení nové pobytové služby pro seniory a podporu mezigeneračního soužití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…