Kroměříž: Radnice pořádá fórum, na kterém zazní deset priorit města

27.05.2022 6:27 | Tisková zpráva

Obyvatelé Kroměříže mohou v úterý 14. června diskutovat s představiteli radnice o současných problémech i o budoucím směřování města. Fórum Zdravého města Kroměříž se uskuteční od 16:00 v Klubu Starý pivovar. „Po dvouleté odmlce způsobené koronavirem opět můžeme pozvat občany na veřejnou diskusi o rozvoji města, plánech a projektech i o největších problémech Kroměříže. Váš názor nás zajímá,“ pozval Kroměřížany místostarosta Vratislav Krejčíř.

Kroměříž: Radnice pořádá fórum, na kterém zazní deset priorit města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V úvodu představitelé města připomenou stav problémů, které vzešly z posledního veřejného projednání, které se konalo v roce 2019. „Následně budeme definovat nové priority, které občané vnímají jako nejdůležitější,“ uvedla Michaela Jiříková, koordinátorka projektu Zdravé město Kroměříž, místní Agenda 21. Diskutovat se budou priority v oblastech rozvoj města, doprava, sport, kultura, životní prostředí, vzdělávání a výchova a sociální oblast.

V roce 2019 lidé označili za potřebná opatření pro zadržování vody v krajině, vybudování sportovně-rekreační zóny v lokalitě Bágrák, řešení likvidace odpadů po roce 2025, řešení křižovatky ulic Havlíčkova – Albertova, zajištění veřejného přehledu investic města, vybudování cyklostezky ve městě mimo hlavní komunikace, zajištění pravidelného setkání s podnikateli, zřízení obecního hostince, zřízení nového turistického portálu, zajištění časového omezení hlasitých hudebních produkcí – kulturních akcí, zřízení nové pobytové služby pro seniory a podporu mezigeneračního soužití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…