Kroměříž: Relaxační zóna na Velkém náměstí provozovatele ani letos měnit nebude

23.04.2021 11:45

O relaxační zónu na Velkém náměstí se v létě postará stejný provozovatel jako v posledních ročnících. Radní schválili nabídku Piano Clubu Martina Heinze.

Kroměříž: Relaxační zóna na Velkém náměstí provozovatele ani letos měnit nebude
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V panu Heinzovi máme jistotu, že zóna poběží podle našich představ a že se provozovatel také aktivně zapojí do organizování doprovodných aktivit, díky nimž je relaxační zóna úspěšná. Věřím, že přes léto ji tentokráte nenaruší žádná opatření související s koronavirem,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Smyslem relaxační zóny je oživit centrální plochu Velkého náměstí během hlavní turistické sezony a vytvořit zde příjemné zázemí pro místní i pro turisty. Provozovatel v termínu od 28. června do konce letních prázdnin zajistí občerstvení a provoz zóny a bude se podílet i na programu. Zóna bude opět sloužit k odpočinku, posezení i k pořádání pohybových aktivit, kulturních akcí či dílniček pro děti i dospělé.

Na Velkém náměstí zabere plochu kolem 200 metrů čtverečních. Tvořit ji kromě dvou city modulů budou lavičky, stolky a židle, lehátka, zastínění, wi-fi připojení, dva dřevěné stánky pro zázemí, mobilní zeleň i herní koutek. Zajištěny budou také odpadkové koše a toalety. „Novinkou budou navíc vratné kelímky s motivem města Kroměříže,“ doplnil místostarosta Vratislav Krejčíř.

Město provozovalo relaxační zónu už třikrát, loni na Velkém náměstí kvůli epidemii koronaviru nebyla. Relaxační zóna bývá vítaným zpestřením letních měsíců ve městě. Během léta nabízí kromě posezení v samotném centru historického města také asi 80 kulturních a sportovních akcí, dílniček pro děti i dospělé, na kterých se podílejí nejrůznější kluby, taneční skupiny a spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…