Kroměříž: Trasa Vybarveného běhu bude delší, vrací se do Vodní ulice

22.02.2020 10:57

Účastníci Vybarveného běhu se po pauze znovu proběhnou Vodní ulicí v centru města, která byla v minulých dvou letech rekonstruována.

Kroměříž: Trasa Vybarveného běhu bude delší, vrací se do Vodní ulice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Vybarvený běh do Vodní ulice i do okolních ulic patří. Jsem rád, že tato opravená tepna města se opět stane součástí této stále oblíbenější akce,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Trasa běhu bude díky tomu oproti loňsku delší. Místo 4,5 kilometru si lidé, kteří poběží obě kola, dají kilometrů šest. Letošní ročník se koná 13. června.

Vybarvený běh si klade za cíl přitáhnout k aktivnímu pohybu i ty, kteří se mu vyhýbají. Nejde v něm o čas ani pořadí, ale o zábavu a barvy. „I s ohledem na to nejsou dvě kola povinná. Každý z účastníků se sám rozhodne, zda poběží celý závod, nebo jen jeho část,“ dodala Marcela Nehodová z odboru kultury a cestovního ruchu. Běžce bude čekat šest stanovišť s barvami, k tomu proběhnou nástrahami v podobě proudů vody, záplavy bublin, mlhy, kouře z dýmovnic či překážkami z nafouknutých balonků.

„Letos bude více odstínů barev a na prodej budeme mít také větší balení barev. Vůbec poprvé se navíc poběží Lennonovou uličkou a ulicí Ztracená,“ doplnila Nehodová. Doprovodný program nabídne čtyři odpolední a večerní koncerty v čele s pražskou skupinou Tata Bojs, zábavu pro malé i velké návštěvníky, workshopy, taneční vystoupení i stánky s občerstvením. Partnery akce jsou společnost Nestlé, závod Sfinx, dm drogerie a firma Jutty.

Kroměříž

Podrobné pokyny a aktivní registrační formulář najdou zájemci na internetové stránce ZDE, aktuální informace přináší také facebooková událost. Vybarvený běh Kroměříž vznikl v roce 2016 jako součást letní turistické sezony zaměřené na „výtvarno“ s podtitulem V barvách, světle, umění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.