Kroměříž: Videomapping rozzáří budovu radnice i vedlejšího hotelu

06.12.2022 17:39 | Tisková zpráva

Jednou z hlavních atrakcí při zahájení kroměřížských vánočních trhů Šťastné a veselé v sobotu 10. prosince bude videomapping. Projekce rozzáří historickou budovu radnice na Velkém náměstí a také vedlejší objekt, hotel U Zlatého kohouta.

Kroměříž: Videomapping rozzáří budovu radnice i vedlejšího hotelu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Poprvé se návštěvníci trhů mohou na videomapping těšit v 17 hodin, druhá projekce je plánována na 18:30 po koncertu Davida Kollera. Věřím, že si společně tohle působivé představení užijeme,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Scénář videomappingu se točí kolem čtyř svící, které budou představovat Naději, Víru, Zastavení a Lásku. „Svíčky se budou objevovat postupně, více v tuto chvíli prozrazovat nebudeme,“ řekla s úsměvem Petra Svačinová, vedoucí radničního odboru Útvar tajemníka, který vánoční trhy na Velkém náměstí pořádá.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Videomapping doplní stylovou světelnou výzdobu zahrnující vstupní bránu, osm metrů vysoký světelný kužel symbolizující vánoční strom, nasvícenou kašnu a světelné nebe, které se rozprostře nad hlavami návštěvníků trhů. Zhruba dvě desítky stánků se sortimentem zaměřeným na dobré jídlo a pití a na drobné zboží spojené s Vánocemi budou otevřeny už od 10 hodin. Chybět nebude ani oblíbený slaměný betlém či vánoční hrnečky.

Vánoční trhy budou na Velkém náměstí až do 22. prosince. Po celých 13 dnů je bude doplňovat i kulturní program, který kromě koncertů nabídne pohádky, dílničky, zimní kino, programy dětí ze základních škol i místních folklorních a pěveckých souborů. „Jedním z hlavních lákadel pak bude na zlatou neděli koncert zpěvačky Anny K.,“ dodala Svačinová.

Kompletní program vánočních trhů je na webu ZDE.

Kromě čtyř svíček ve videomappingu radnice od začátku adventního období postupně rozsvěcuje na různých místech Kroměříže velké adventní svíce. V 17 hodin 11. prosince bude rozsvícena svíce na Masarykově náměstí a 18. prosince ve stejný čas se rozzáří i svíce na Velkém náměstí. O prvních dvou adventních nedělích město rozsvítilo svíce na náměstí Míru a na Komenského náměstí.

Loni se vánoční trhy stejně jako v roce 2020 konaly na Velkém náměstí, ale jen v omezeném rozsahu. Otevřeno bylo pouze několik stánků s vymezeným sortimentem. Prodávat se nemohlo občerstvení, které by lidé konzumovali na místě. Zrušeny byly koncerty i zmíněný videomapping. V roce 2020 se vánoční trhy vrátily na Velké náměstí po čtyřleté odmlce, kdy město pořádalo adventní program na radničním dvoře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…