Kroměříž: Zaměstnanci úřadu obstarali nadílku handicapovaným dětem

05.12.2019 21:10

Mikulášské balíčky pro osm desítek dětí ze Základní školy a Mateřské školy Kroměříž, F. Vančury byly zakoupeny z výtěžku tomboly na předvánočním posezení zaměstnanců Městského úřadu Kroměříž.

Kroměříž: Zaměstnanci úřadu obstarali nadílku handicapovaným dětem
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Úředníci kromě balíčků v hodnotě zhruba 8000 korun také podpořili téměř 13 000 korunami sbírku na zakoupení invalidního vozíku pro chlapce, který trpí dětskou mozkovou obrnou. „Mám radost, že zaměstnanci městského úřadu se zapojili spontánně. Nikdo nikoho nemusel přemlouvat, aby přispěl na dobrou věc,“ těšilo starostu Jaroslava Němce.

Ředitelku obdarované školy Ludmilu Kočí zájem radnice potěšil. „Moc děkujeme, že jste na nás mysleli. I když patříme pod Zlínský kraj, vždycky jsme s radnicí cítili souznění a těšili se její podpoře,“ uvedla Kočí. V červnu ZŠ a MŠ Kroměříž, F. Vančury ze sbírky konané s podporou města zakoupila kameru se stativem, které využívá při výuce.

Na podporu Davídka Teplíčka, který trpí dětskou mozkovou obrnou, pořádala na konci listopadu VOŠPS a SPgŠ Kroměříž ve spolupráci s městem benefiční koncert. „Výtěžek z něj ale na koupi invalidního vozíku, respektive speciálního kočárku pro Davídka, nestačil. Poprosil jsem proto zaměstnance úřadu, zda by nepřispěli i na tuto sbírku. Byl jsem mile překvapen ohlasem, jaký má prosba vyvolala. Rád bych tímto všem, kteří peníze darovali, poděkoval,“ uzavřel Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…