Kroměřížští školáci kladou důraz na budování hřišť a opravu bazénu

26.02.2020 21:27

Budování nových dětských hřišť a rekonstrukce plaveckého bazénu jsou nejdůležitější a nejčastěji zmiňované náměty, které vzešly z jednání čtvrtého ročníku Žákovského fóra. Zástupci žáků druhého stupně pěti základních škol z Kroměříže diskutovali na fóru o problémech, které je nejvíce pálí a o nichž se domnívají, že by jim vedení města mělo věnovat pozornost.

Kroměřížští školáci kladou důraz na budování hřišť a opravu bazénu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Žákovské fórum dává mladým Kroměřížanům příležitost vyjádřit se k otázkám města a kvalitě života v něm. Umožňuje jim formulovat, co se jim líbí více a co méně, a navrhovat cesty, jak problémy řešit. Zajímavé je, že v mnohých připomínkách se shodují s dospělými obyvateli města, jež se zapojují do obdobných diskuzí, které město Kroměříž organizuje,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Žáci diskutovali o jednotlivých tématech v pěti skupinách za přítomnosti zástupců příslušných odborů radnice. Diskuzními okruhy byly Školství, kultura, volný čas a sport, Rozvoj města, Doprava, bezpečnost a mobilita, Sociální život a zdraví a Životní prostředí.

„Cílem projektu bylo formulovat problémy města a možnosti jejich řešení očima nejmladší generace. Podle jejích zástupců je nejdůležitější budování nových dětských hřišť zvláště v oblastech nové bytové výstavby,“ řekla Michaela Jiříková z odboru regionálního rozvoje. Žáci dále kladli důraz na nutnost opravy krytého plaveckého bazénu, rozšíření míst pro venčení psů a zlepšení podmínek pro cyklisty ve městě vybudováním cyklostezek a cyklopruhů. Do desítky nejčastěji diskutovaných problémů a cílů zařadili i výsadbu nové zeleně v centru, vybudování víceúčelové sportovní haly, organizování úklidových akcí ve středu města, řešení dopravní situace křižovatky ulic Havlíčkova a Albertova, budování bezbariérového prostředí a řešení chování některých Kroměřížanů – lidí bez domova a obyvatel problematických oblastí.

„Témata a náměty na zlepšení, které se díky hlasování účastníků Žákovského fóra dostala do TOP desítky, budou součástí březnové ankety mezi žáky druhého stupně základních škol. Ta pořadí problémů stanovené fórem buď potvrdí, nebo změní,“ uzavřela Jiříková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…