Kyjov: Tělocvična "Domečku" už patří dětem

30.06.2020 14:05

Pomyslný klíč od tělocvičny si od starosty Františka Lukla symbolicky převzali dětští zástupci kroužků, kteří budou nově zrekonstruované prostory užívat.

Kyjov: Tělocvična "Domečku" už patří dětem
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Poté, co společně přestřihli pásku, předvedli někteří z nich ukázku aktivit, kterým se ve volnočasovém centru věnují. V permanenci tak byla malinká mažoretka, florbalisté, badmintonisti, či příznivkyně tzv. Jumping Fitness. Akce se, s ohledem na trvající bezpečnostní opatření, uskutečnila v komorním duchu.

"Moc děkuji všem, kteří během roční rekonstrukce přiložili ruku k dílu - od architektky vítězného návrhu, přes stavební firmu, až po kolegy z města a pracovníky Domečku. Výsledek se myslím povedl na jedničku. Moc si přeji, aby nově zrekonstruované prostory v dětech ještě víc podněcovaly chuť sportovat. Nabídka DDM je široká a věřím, že každý hoch či děvče si v ní najde to své," říká starosta Lukl.

Rekonstrukce tělocvičny vyšla na 13 milionů korun. Stavební práce prodražila vichřice, která během opravy část budovy poškodila. "Na rekonstrukci se nám podařilo získat skoro 3 miliony dotace, z pojistné události jsme navíc od pojišťovny získali téměř tři čtvrtě milionu," dodává starosta. Vedle zbrusu nové sportovní haly vznikl nově i zrcadlový taneční sál, který Domečku umožní rozšířit nabídku o další kroužky. Více než důstojné je i sociální zázemí, které taktéž bylo bolavým místem původní tělocvičny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…