Lanškroun: Mladí reprezentanti letos převzali ocenění přímo u starosty

25.07.2020 12:20

Město Lanškroun už od roku 1997 pořádá anketu „Mládež reprezentuje město“, v níž oceňuje mladé lidi, kteří svými výsledky ve vědomostních, kulturních nebo sportovních soutěžích pomáhají budovat jeho dobré jméno. Letos vyhlášení jejích výsledků proběhlo netradičně, v komornějším provedení.

Lanškroun: Mladí reprezentanti letos převzali ocenění přímo u starosty
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Členové komise pro výchovu a vzdělávání v únoru hodnotili přes 140 elektronických nominací za výsledky v roce 2019, které se týkaly výsledků ve sportu, kultuře i vědomostních soutěžích. Rozhodli se ocenit celkem 74 jednotlivců (některé i ve více oblastech) a 31 kolektivů.

Slavnostní vyhodnocení se mělo uskutečnit ve čtvrtek 12. března 2020 v sále L´ART centra, ale kvůli vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s šířením nového koronaviru musela být i tato akce zrušena. Když se koncem května začali vracet žáci a studenti do škol, hledal se způsob, jak ocenění ještě před prázdninami předat. A tak byli nominovaní žáci a studenti pozváni, aby si pro ně přišli do kanceláře starosty. Starosta Radim Vetchý s předsedkyní komise pro výchovu a vzdělávání Dagmar Flídrovou předali celkem 73 pamětních listů, pro oceněné zde bylo připraveno také malé občerstvení.

Dalších osm pamětních listů předal pan starosta tentýž den po tréninku atletům na Lehkoatletickém stadionu Romana Šebrleho. Ti, kteří si ocenění vyzvednout nestihli, si pro něj mohou přijít do konce srpna do kanceláře asistentky starosty.

I letos proběhlo hlasování o Cenu veřejnosti Mladý talent roku 2019, tentokrát na facebookovém profilu města. Komise pro výchovu a vzdělávání pro něj vybrala šest jednotlivců s výbornými výsledky v určitém oboru, popř. všestranně talentovaných (Martin Bureš, Lukáš Doleček, Martina Dušánková, Tomáš Krč, Gabriela Skalická a Sabina Šnýdrová), jejichž medailonky byly uveřejněny na webu města. Cenu veřejnosti získal s největším počtem hlasů hokejista Tomáš Krč, který v pěti letech začínal v týmu Orli Lanškroun a v roce 2019 získal s týmem Oceláři Třinec titul mistra ČR v juniorské extralize ledního hokeje.

Přehled oceněných mladých reprezentantů města a kolektivů najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…