Lanškroun: Rekonstrukce ulice Vančurova

11.03.2018 6:33

Stavební práce na ulici Vančurova budou zahájeny v závislosti na přízni počasí v měsíci březnu a měly by být dokončeny do konce měsíce června tohoto roku.

Lanškroun: Rekonstrukce ulice Vančurova
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Oproti stávající situaci bude rozšířen chodník v části před DDM tak, aby děti nemusely stát na silnici při hromadných přesunech. Dále dojde k rozšíření chodníku v části křižovatky s TGM a k nahrazení stávajícího ohrazení z žulových kostek okolo travnaté plochy za zídku z palisád. Kromě obnovy živičných krytů na vozovce a jejího správného odvodnění pomocí odvodňovacích polymerbetonových žlabů s litinovými kryty v problematické - téměř vodorovné -  části ulice (tj. od čp 237 po čp 376 ze strany jedné a od čp. 268 po čp. 59 strany protější) dojde k opravám chodníků, po obou stranách ulice, kdy povrch bude ze zámkové dlažby v přírodním provedení o  tloušťce 60 mm, dále chodníky v místech sjezdu budou taktéž ze zámkové dlažby v barvě přírodní, avšak o tloušťce 80 mm, přičemž tyto sjezdy budou také opatřeny varovným pásem z reliéfní dlažby v barvě bílé o šířce 0,4 m a sníženým obrubníkem do 50 mm. Na straně ulice od čp. 46 (DDM) k čp. 376 (pohřební služba) budou samotné vjezdy (mimo chodník) provedeny ze zámkové drenážní dlažby vsakovací v barvě přírodní o tloušťce 80 mm. Dále bude nahrazeno stávající veřejné osvětlení za veřejné osvětlení s LED svítidly Schréder VOLTANA 2 / 5139 / 16 LEDS 700mA NW / 39W, při vzdálenosti sloupů po cca 40 m s výškou svítidla 8m a vzdálenosti od kraje vozovky 0,5 m.

Do výběrového řízení se nám přihlásilo 13 uchazečů a byla vybrána firma KONKRET CZ, jako uchazeč s nejnižší nabídkovou cenou, která činí: Kč 4.224.722,93 včetně DPH.

Trvalé dopravní značení bylo projednáno se zástupci Policie ČR a jejich připomínky a požadavky byly zapracovány do návrhu. Jedná se o znovu osazení 2 stávajících svislých dopravních značek, obnovu vodorovného dopravního značení před křižovatkou s ul. T. G. Masaryka – V13 a nové vodorovné dopravní značení před křižovatkou s ul. U Papíren – V 7b – místo usnadňující přecházení. Svislé dopravní značky budou osazeny v souladu s TP 65 „Zásady pro dopravní značení na PK – II. vydání“. Vodorovné značení bude provedeno v souladu s TP 133 „Zásady pro vodorovné dopravní značení na pozemních komunikacích“. Použitý materiál musí odpovídat „Katalogu hmot pro vodorovné dopravní značky“, schváleného MDS ČR a platného v daném období.

„Vybudováním podélných parkovacích stání v ul. Vančurova po straně komunikace ve směru od  č.p. 376 (Pohřební služba) k č.p. 46 (Dům dětí a mládeže) by došlo k zásahu do veřejné zeleně a bylo by zde možno umístit maximálně 13 podélných parkovacích stání pro osobní vozidla s ohledem na četnost sjezdů. Průjezdnost vozovky v ul. Vančurova lze zajistit umístěním svislé dopravní značky B29 - zákaz stání (příp. B28 - zákaz zastavení) v jednom směru komunikace, nejlépe ve směru od  č.p. 376 (Pohřební služba) k č.p. 46 (Dům dětí a mládeže), na druhé straně vozovky bude prostor pro  20 podélných parkovacích stání pro osobní vozidla. Rozšíření vozovky ve směru od  č.p. 68 k č.p. 59 (opačný směr) na úkor chodníku by vyžadovalo provedení přeložek sdělovacích kabelů CETIN a silových kabelů ČEZ v téměř celém úseku z důvodu malého krytí kabelů v pojížděných plochách, což by vedlo k podstatnému navýšení nákladů stavby“, vysvětluje projektant Ing. Stanislav Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…