Liberec: Cyklistický závod historických kol kolem přehrady

28.08.2018 14:39

Bicycle Club Liberec a Technické muzeum Liberec pořádají v sobotu 8. září pořadí 1. obnovený cyklistický závod „Okolo liberecké přehrady“. Akce je určena pro dámy a pány na kolech vysokých i nízkých. Přihlásit se mohou jezdci se stroji vyrobenými na starém nebo americkém kontinentu.

Liberec: Cyklistický závod historických kol kolem přehrady
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Bicycle Club Liberec 1886 je spolek, který navazuje na činnost prvního cyklistického spolku Reichenberger Radfahrer Club roku z roku 1886 a sdružuje zájemce o historii jízdních kol a snaží se v tomto zaměření šířit i osvětu. Spolu s Technickým muzeem v Liberci, ve kterém můžete vidět jedinečnou výstavu ke 200 letům výročí vynálezu jízdního kola (1817 – 2017) si v rámci cyklistického závodu „Okolo liberecké přehrady“ přichystali bohatý program.

Účastníci závodu a návštěvníci se seznámí s historií výroby a užívání bicyklů v Liberci, budou jim představena historická kola vyrobená v Liberci. Jezdci na vysokých kolech předvedou svou zdatnost a návštěvníci si budou moci vyzkoušet složitost této jízdy na originálním vysokém kole. Dobové oblečení vítáno.

Start i cíl závodu bude u hráze. Zájemci se mohou do závodu přihlásit na místě, startovné je ve výši 50,-. V případě sobotní nepřízně počasí bude závod přeložen na neděli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …