Liberec: Hasiči v Karlinkách mají nového pomocníka

13.07.2023 7:29 | Tisková zpráva

V pátek 30. června 2023 převzali zástupci statutárního města Liberec a dobrovolných hasičů z Karlinek nový přívěs nouzového přežití.

Liberec: Hasiči v Karlinkách mají nového pomocníka
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Přívěs byl pořízen pro jednotku, která je v rámci HZS předurčena pro plnění úkolů CO, jako náhrada za nevyhovující původní vlek, do kterého již nebylo možno uložit veškerý potřebný materiál.

Sendvičová konstrukce nového přívěsu s vnitřní vestavbou umožňuje uložení materiálu tak, aby zasahující hasiči měli vše snadno dostupné a přehledné. Výklopné bočnice poskytují obsluze nejenom ochranu před nepřízní počasí, ale umožnují přístup do vleku ze všech stran. Vnitřní osvětlení pak usnadňuje i práci v noci a za špatných světelných podmínek.

Hasiči díky novému vnitřnímu uspořádání a konstrukci vleku budou schopni splnit úkoly mnohem rychleji a efektivněji. V rámci projektu bylo doplněno nové vybavení (např. lednice, termosy s ohřevem, kufr s nářadím,… ) zajišťující vyšší komfort práce a nouzového ubytování pro více osob.

Projekt mohl být realizován i díky finanční podpoře z fondu požární ochrany Libereckého kraje. Celkové náklady činily 470 690 Kč, z čehož podpora kraje byla ve výši 100 000 Kč. Město Liberec tedy ze svých prostředků zaplatilo 370 690 Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

10:23 Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které za…