Liberec: Jizerská 50 zalitá sluncem. Suverénní Norové a 841 účastníků

11.02.2020 10:51

Tento ročník ČEZ Jizerské 50 si budeme pamatovat ještě hodně dlouho. Nejenže se ho zúčastnil dvojnásobný olympijský vítěz, Nor Petter Northug, a přihlásilo se do něj rekordních 8141 závodníků, ale především pořadatelům přálo počasí.

Liberec: Jizerská 50 zalitá sluncem. Suverénní Norové a 841 účastníků
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Sluncem zalité závody ukázaly, jak krásná umí Jizerská 50 být. „Neskutečný zážitek, opravdu jsem si to tady moc užil. Téměř po celé trati byli diváci a povzbuzovali mě. V polovině závodu mě pak mile překvapila živá hudba. Z Jizerské 50 si odvážím celkově velmi dobrý pocit, rád se zase vrátím,“ říkal v cíli Northug, který se vešel do první 50 startovního pole.

Závodu dominoval jiný Nor Andreas Nygaard, který dojel s náskokem před Oskarem Kardinem. Mezi ženami se čekalo hodně od Češky Kateřiny Smutné. Té ale domácí radost soupeřky zkazily a kvalitním výkonem ji odsunuly až na pátou pozici. Vyhrála Švédka Britta Norgren. „Škoda, na konci jsem dostala sílu a měla pocit, že je mohu dojet. Na třetí místo mi mnoho nescházelo. Být závod o pár kilometrů delší, ztrátu doženu,“ měla jasno v cíli Smutná. Nejlepším Čechem se stal Jirka Pliska, který předjel i českou legendu Stanislava Řezáče.

53. ročník ČEZ Jizerské 50 měl za celé tři závodní dny 8 141 účastníků, což znamená překonání loňského rekordu o neuvěřitelných 434 závodníků. Má se vůbec kam Jizerka rozšiřovat? „Neustále přemýšlíme, jak program i dále přibližovat začátečníkům. Těm momentálně nenabízíme kratší variantu závodu volnou technikou. Možná se jí ale v blízké budoucnosti dočkáme,“ prozrazuje tiskový mluvčí závodu Richard Valoušek.

Více informací, všechny výsledky a fotografie najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…