Liberec: Primátorka popřála romskému poradenskému centru hodně sil

06.08.2012 10:41

Pomoci mladým lidem do 25 let, kteří pocházejí ze sociálně slabého prostředí, nemají kvalifikaci a na trhu práce jsou takřka neuplatnitelní, má nový projekt libereckého občanského sdružení Bílá Růže, nazvaný Prevence budoucí nezaměstnanosti.

Liberec: Primátorka popřála romskému poradenskému centru hodně sil
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Sdružení proto už v polovině června otevřelo na ulici 5. května v Liberci své poradenské centrum. Tam bude zájemcům zdarma zprostředkovávat také třeba kvalifikační kurzy a pomáhat zapojovat mladé ve věku od 15 do 18 let do učňovského vzdělávacího programu.

Ve středu 1. srpna popřála realizátorům dvouletého projektu, podpořeného dotací z Evropské unie a státního rozpočtu České republiky, hodně energie i primátorka Statutárního města Liberec Bc. Martina Rosenbergová. „Pomáhat mladým lidem, kteří nemohou najít uplatnění, v orientaci na trhu práce je velmi potřebné. V našem městě něco podobného chybí. Projekt bude přínosný jak pro město, tak i pro kraj, ale hlavně pro všechny, kteří podobnou pomoc potřebují,“ řekla primátorka s tím, že město je připraveno projekt podpořit, pokud bude úspěšný.

Do kurzů poradenského centra se podle předsedkyně sdružení Alžběty Burešové přihlásilo už bezmála 50 lidí. A z tohoto počtu jich zde 37 zůstalo dosud. „Chceme vytvořit záchrannou síť pro naši cílovou skupinu dříve, než se u ní rozvinou negativní důsledky jejího sociálního propadu,“ zdůraznila Alžběta Burešová. Mladí lidé, kteří absolvují kurzy poradenského centra, a najde se pro ně místo, si ke svému budoucímu zaměstnavateli ponesou také dotaci na vytvořenou pracovní pozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…