Liberec: Rekonstrukce bytového domu v ul. Dr. M. Horákové jde do finále

15.04.2022 11:47 | Tisková zpráva

Díky projektu Sociální bydlení města Liberce vznikne dalších devět bytů pro osoby a rodiny s nízkými příjmy. S jarem se rozjely závěrečné stavební práce na bytovém domě "B" v ulici Dr. Milady Horákové 144/10.

Liberec: Rekonstrukce bytového domu v ul. Dr. M. Horákové jde do finále
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Interiéry byly dokončeny už začátkem roku 2022, ale z důvodu chladného počasí bylo třeba si na venkovní úpravy a fasádu počkat. Nyní se už kolemjdoucí mohou kochat vkusně provedeným pláštěm domu, který je v souladu s celkovým rázem architektonicky cenného objektu. Na dosah je kolaudace a následné obydlení devíti bytů, které zde rozsáhlou rekonstrukcí vznikly.

Jedná se o bytové jednotky menších dispozic od 1+kk po 2+kk. Ve spolupráci s Centrem bydlení Liberec (CBL) budou na základě kritérií pro získání sociálního bydlení vybráni vhodní nájemníci. Další činností CBL je také prevence ztráty bydlení, kontakt s obyvateli tedy nekončí přidělením bydlení, ale pokračuje dále, pomáhá mapovat obtížné životní situace a přecházet jim.

Projekt je spolufinancovaný z Evropské unie, přesněji z Integrovaného regionálního operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…