Liberec: Strážníci budou mít lepší dohled nad kamerami

27.06.2017 6:32

Modernizaci operačního střediska připravuje Městská policie Liberec. Stávající programové a technické vybavení je po více než deseti letech zastaralé, nesplňuje současné požadavky a městská policie nemůže naplno využít všech možností a funkcí kamerového sytému a dalších služeb.

Liberec: Strážníci budou mít lepší dohled nad kamerami
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Neumožňuje současné zobrazování všech 40 kamer zapojených do městského kamerového systému, zobrazování kamer s vysokým rozlišením, sledování pohybu služebních vozidel, náhled na mapové podklady, apod. To vše bude nové vybavení zvládat. Zajistí ho do konce listopadu městská společnost Liberecká IS, a.s., která nabídla nejvýhodnější a nejekonomičtější řešení. Cena za kompletní obnovu HW a SW operačního střediska včetně čtyřletého servisu a uživatelské podpory činí 1.738.000 bez DPH.

„Kamerový systém sice každoročně rozšiřujeme o nové kvalitnější kamery, ale bohužel narážíme na limity používaného vybavení v operačním středisku, které v současnosti nedokáže ukázat naráz všechny náhledy. Operátoři nemají jednotný přehled. S novým systémem si budou moct také například zobrazit velký detailní záběr z vybrané kamery a plně využijí vysokého rozlišení. Do budoucna se nabízí i možnost zobrazovat náhledy z kamer ze ZOO, muzea, galerie nebo škol,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Modernizace zahrnuje zejména pořízení osmi velkoplošných LED monitorů určených pro řídící a dohledová centra a jejich zabudování do telestěny, ovládací software, řídící kontroler (videoserver) a nezbytné příslušenství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…