Liberec: Urnový háj bude od července provozovat město

20.06.2017 9:17

Od 1. července město Liberec přebere správu urnového háje na libereckém krematoriu. Do 30. června toto pohřebiště provozuje společnost LIKREM.

Liberec: Urnový háj bude od července provozovat město
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Veškerá agenda spojená se správou urnového háje bude od července zajišťována Odborem správy veřejného majetku. Do agendy spadá uzavírání nových nájemních smluv a přepisů, dále objednávání a zajišťování rozptylů, uložení ostatků a podobně. Také platby za nájemné a služby související s nájmem hrobových míst se od července vyřizují pouze v Liebiegově vile na Jablonecké ulici 41/27, Liberec 1, v kanceláři číslo 1.12.

„Platba za nájemné se provádí hotovostně nebo platební kartou, a to přímo v kanceláři č. 1.12,“ uvádí náměstek primátora pro technickou správu majetku města Liberce Tomáš Kysela.

Současně odbor správy veřejného majetku zajistí další správcovské činnosti vlastníka pohřebiště, tedy péči o vsypové a rozptylové loučky, společné hroby a nepronajatá místa. Také zajistí úpravy a údržby cest, chodníků, travnatých ploch, zeleně, oplocení, a společných zařízení.

„Dovolím si touto cestou požádat občany města Liberce o shovívavost a trpělivost při převodu správcovské agendy,“ uzavírá náměstek Tomáš Kysela.

Úřední dny, kdy občané mohou agendu vyřídit, jsou pondělí a středa 8.00 - 17.00 hodin, dále úterý a čtvrtek 8.00 - 16.00 hodin a pátek 8.00 - 14.00 hodin. Poslední pátek v měsíci je sanitární den a je zavřeno.

Kontakty na pracoviště: Jan Minář, telefon: 485 243 459, e-mail: minar.jan@magistrat.liberec.cz a Jaroslava Mrovčáková, telefon: 485 243 457, e-mail: mrovcakova.jaroslava@magistrat.liberec.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…