Liberec nabídl pomoc Jablonci nad Nisou se zajištěním městské hromadné dopravy

30.10.2020 11:07

Liberec a Liberecký kraj nabízí městu Jablonec nad Nisou možnost zajištění provozu MHD od 1. února 2021. Na mimořádném jednání to schválili liberečtí radní.

Liberec nabídl pomoc Jablonci nad Nisou se zajištěním městské hromadné dopravy
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Náš návrh může sousednímu Jablonci nad Nisou pomoci vyřešit nešťastnou situaci, do níž se dostal po zrušení soutěže na zajištění provozu MHD od února příštího roku. A to za výhodnějších cenových podmínek, než které město Jablonec dosud dostalo od komerčních dopravců. Jsme připraveni našim sousedům pomoci. Už proto, že obě města jsou společnými akcionáři v Dopravním podniku měst Liberec a Jablonce nad Nisou, který by se na zajištění dopravní obslužnosti podílel,“ říká primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Návrh ceny, kterou deklarativní nabídka od Liberce a Libereckého kraje obsahuje, je podle primátora Zámečníka o 10 až 15 procent nižší, než ta, kterou město Jablonec obdrželo od komerčního dopravce.

„Nabídka, kterou statutární město Jablonec nad Nisou dosud od komerčního dopravce obdrželo, je podle nás hrubě nevýhodná. Její přijetí by znamenal neefektivní vynakládání veřejných peněz jednoho z klíčových měst v našem regionu. Spolu s Libereckým krajem jsme přesvědčeni, že takové hrozbě je třeba zabránit a proto jsme připraveni Jablonci pomoci,“ dodává primátor Zámečník.

Přijetí nabídky by podle libereckého primátora mohlo městu Jablonec n.N. přinést v následujících dvou letech úspory na zajištění dopravní obslužnosti až 23 milionů korun bez DPH. A zároveň posílit možnosti další vzájemné spolupráce obou sousedních statutárních měst nejen při zajištění hromadné dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…