Liberec ocenil medailí města spisovatele a lékaře

08.12.2021 16:58 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města Liberce ve čtvrtek 2. prosince ocenilo další významné osobnosti, které se zasloužily o rozvoj našeho města. Z rukou primátora Jaroslava Zámečníka Medaili města Liberec převzali Jan Šebelka, MUDr. Richard Lukáš, Ph.D. a MUDr. Stanislav Taller.

Liberec ocenil medailí města spisovatele a lékaře
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Za mimořádné zásluhy o rozvoj města v oblasti literatury a žurnalistiky:

Jan  Šebelka (*1951), novinář  a  spisovatel. Vystudoval  FAMU  Praha,  obor  dramaturgie  a scenáristika. Pracoval jako závozník, dělník, vychovatel, vedoucí internátu a v letech 1993 až 2014 byl novinář (Deníky,  OSVČ,  MFDnes). Je spoluautorem a autorem několika knih, například knihy rozhovorů Byl jsem tobruckou krysou, kterou napsal s legionářem Stanislavem Hněličkou nebo vzpomínky na Gustava Ginzela – Podivín, který okrášlil svět. V roce 2017 napsal Liberecké rozhovory s deseti osobnostmi Liberce.

Za mimořádné zásluhy o rozvoj města v oblasti medicíny:

MUDr. Richard Lukáš, Ph.D. (*1953), lékař,  ředitel  Krajské  nemocnice  Liberec. Od roku 2003 byl primářem Spinální jednotky a od roku 2007 vedl jako přednosta Traumatologicko-ortopedické centrum se Spinální jednotkou Krajské nemocnice Liberec. Dodnes působí v KNL jako generální ředitel a předseda představenstva KNL. Richardu Lukášovi byla koncem roku 2019 udělena čestná medaile České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

MUDr. Stanislav Taller (*1941), lékař, zakladatel moderní traumatologie. V roce 1966 nastoupil na chirurgické oddělení liberecké  nemocnice. V letech 1991 – 1993 byl jeho primářem, v letech 1993 – 2001 pak primářem Traumacentra KNL. Lékařem  úrazové chirurgie pak  byl až do roku 2016. Samostatně provedl kolem 15 tisíc operací, další tisíce pak jako asistent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…