Lipník nad Bečvou: Turistické informační centrum zahajuje provoz v nových prostorech

31.10.2018 10:46

Od pondělí 5. listopadu 2018 budou turisté a návštěvníci města Lipníku nad Bečvou využívat služeb lipenského infocentra v nových reprezentativních prostorách.

Lipník nad Bečvou: Turistické informační centrum zahajuje provoz v nových prostorech
Foto: mesto-lipnik.cz
Popisek: Lipník nad Bečvou

Pro veřejnost se TIC otevře v pondělí 5. listopadu ve 12:30 hodin. Rozsáhlá rekonstrukce prostor památkově chráněného domu započala již v roce 2017 sanačními pracemi ve sklepních prostorech. Počátkem roku 2018 se stavební práce přesunuly do přízemí a byla zahájena přestavba stávajících prostor pro potřeby informačního centra. V podzimních měsících začalo vybavování prostor pro veřejnost i zázemí. Realizace byla financována z prostředků města Lipníku nad Bečvou, Olomouckého kraje a Ministerstva kultury.

Autorem architektonické studie na přestavbu i vybavení je Ing. arch. Ladislav Palko. Dle jeho návrhu také vznikla v ateliéru uměleckého kováře Jiřího Jurdy nádherná kovaná mříž s prvky loga města, která chrání vstupní skleněné dveře.

Významnou součástí infocentra je stálá expozice Alfreda Habermanna. Zřízením expozice, která na nejvyšší úrovni prezentuje kovářské řemeslo, je podtržen význam Lipníku jako kovářského města a jeho členství v Kruhu evropských kovářských měst. Expozice je věnována významnému uměleckému kováři Alfredu Habermannovi, který je mimo jiné spoluzakladatelem mezinárodního sympozia uměleckých kovářů Hefaiston. Vystaveny jsou Mistrovy tovaryšské, mistrovské a restaurátorské práce, závěsné plastiky, modely velkých plastik, jejichž originály jsou umístěny v Lipníku a evropských zemích, Habermannovy portréty od různých autorů či fotografie z realizací jeho děl. Samotného „papeže kovářů“ připomene jeho kovářská zástěra a prototyp kovadliny. Instalace výstavy je dílem jeho dcery Christine Habermann von Hoch.

Nové turistické centrum nabídne svým návštěvníkům nejen krásný prostor s designovým nábytkem, ale také nové služby, např. místnost s přebalovacím pultem, odkládací skříňky na zavazadla či rozšířenou nabídku propagačních materiálů a suvenýrů o výrobky regionálních dodavatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…