Literární jaro ve Vsetíně začíná

05.03.2018 9:16

Od března startuje již 9. ročník festivalu Literární jaro ve Vsetíně, na jehož organizaci se podílejí vsetínská knihovna a Nadace Masarykova gymnázia Vsetín. Za dobu svého trvání přivítal festival řadu osobností nejen literárního, ale také vědeckého, hudebního, výtvarného, publicistického, kulturního a společenského života. A jiné ambice nemá ani letošní ročník.

Literární jaro ve Vsetíně začíná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Mezi nejvýraznější hosty budou patřit významné tváře nejen ze světa literárního: Jáchym Topol nebo  Pavel Čech,  tak ze světa vědy: Petr Kácovský, Jana Machalická, Michael Londesborough, Vojtěch Patkóš nebo z dalších oblastí společenského života: Jeroným Klimeš, Věra Sosnarová, Andor Šándor, Luděk Hromada, Filip Smolík a další. Součástí programu bude například Magická fyzika, divadlo MaléHry a scénické čtení nebo výtvarná dílna. Akce jsou určeny vsetínským studentům i vsetínské veřejnosti.

Literární jaro je významnou kulturní událostí, doprovázenou výstavami, hudebními programy a odbornými workshopy. Spolupracujeme s Britskou radou, Židovským muzeem, s Českým centrem Mezinárodního PEN klubu a dalšími organizacemi.

Záštitu nad VIX. ročníkem převzal hejtman Zlínského kraje a senátor Jiří Čunek a básník a písničkář Jiří Dědeček, předseda Českého centra PEN klubu.

Poděkování patří také dalším partnerům a donátorům, bez jejichž podpory bychom festival nemohli uskutečnit: Státní fond kultury ČR, Zlínský kraj, Město Vsetín, Austin Detonator, British Council a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…